Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Τουρκία : Σοβαρά επεισόδια μετά το θάνατο 15χρονου που χτυπήθηκε από δακρυγόνο

Ο Ελβάν Μπερκίν είχε βγει να πάρει ψωμί…

Επεισόδια ξέσπασαν σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη μετά το θάνατο ενός 15χρονου που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο
κεφάλι από δακρυγόνο στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το περασμένο καλοκαίρι.

Από τότε ο Ελβάν νοσηλευόταν σε κώμα, όμως τώρα η οικογένεια του ανακοίνωσε μέσω Twitter όταν απεβίωσε. «Για τους φίλους μας: Χάσαμε σήμερα τον Μπερκίν Ελβάν στις 7 το πρωί. Συλλυπητήρια σε όλους μας» έγραψε η οικογένειά του.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, φοιτητές απέκλεισαν κεντρικό αυτοκινητόδρομο και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση για να τους διαλύσει. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν όμως και έξω από το νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, όπου πέθανε ο Μπερκίν. Και εκεί η αστυνομία τους αντιμετώπισε με δακρυγόνα. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες σε οχήματα της αστυνομίας. Έξω από το Πανεπιστήμιο Κοτσάελί συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των φοιτητών. Magnify Image

Ο 15χρονος δεν είχε σχέση με τα επεισόδια αλλά βγήκε από το σπίτι του για να αγοράσει ψωμί, όταν δέχτηκε το δακρυγόνο στο κεφάλι. Από τότε έχει γίνει σύμβολο για τους διαδηλωτές στη γειτονική χώρα. Magnify Image Την περασμένη εβδομάδα, μετά την επιδείνωση της υγείας του η οικογένεια του κάλεσε σε αγρυπνία έξω από το νοσοκομείο, όμως και τότε η αστυνομία διέλυσε το πλήθος που προσήλθε, με δακρυγόνα.
Πηγή : lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :