Γρήγορα εύκολα και νόστιμα !!!
Θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό σοκολάτας για την οικογένειά σας, γρήγορα και εύκολα;
• 250 γραμ. τυρί τύπου philadelphia
• 1 κουτί κρέμα σαντιγί
• 350 ml κρέμα γάλακτος
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 1 κουτί μπισκότα digestive
• 100 γραμ. μαργαρίνη ή βούτυρο
• 3 σοκολάτες κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Τρίβουμε τα μπισκότα
• Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα
• Στρώνουμε σε ένα πυρέξ και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα για να σταθεί η βάση μας
• Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ την σαντιγί να αφρατέψει
• Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο και αφού χτυπηθεί καλά ρίχνουμε τα 250 γραμ. από την κρέμα γάλακτος
• Στο μεταξύ λιώνουμε τις 2 κουβερτούρες και τις προσθέτουμε στο μείγμα
• Τέλος ρίχνουμε και το τυρί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα (δεν χτυπάμε πολύ ώρα για να μη νερουλιάσει το τυρί μας)
• Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση και το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί
• Κατόπιν λιώνουμε την 1 ακόμα κουβερτούρα μαζί με τα 100 γραμ.κρέμα γάλακτος και φτιάχνουμε κάτι σαν γλάσσο το οποίο ρίχνουμε πάνω από την κρέμα
• Αφού παγώσει και «σφίξει» στο ψυγείο είναι έτοιμο για σερβίρισμα
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και να είστε σίγουροι, ότι δεν θα περισσέψει ούτε ένα κομμάτι από το….
σοκολατένιο λαχταριστό γλυκό!
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
• 250 γραμ. τυρί τύπου philadelphia
• 1 κουτί κρέμα σαντιγί
• 350 ml κρέμα γάλακτος
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 1 κουτί μπισκότα digestive
• 100 γραμ. μαργαρίνη ή βούτυρο
• 3 σοκολάτες κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα
• Στρώνουμε σε ένα πυρέξ και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα για να σταθεί η βάση μας
• Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ την σαντιγί να αφρατέψει
• Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο και αφού χτυπηθεί καλά ρίχνουμε τα 250 γραμ. από την κρέμα γάλακτος
• Στο μεταξύ λιώνουμε τις 2 κουβερτούρες και τις προσθέτουμε στο μείγμα
• Τέλος ρίχνουμε και το τυρί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα (δεν χτυπάμε πολύ ώρα για να μη νερουλιάσει το τυρί μας)
• Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση και το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί
• Κατόπιν λιώνουμε την 1 ακόμα κουβερτούρα μαζί με τα 100 γραμ.κρέμα γάλακτος και φτιάχνουμε κάτι σαν γλάσσο το οποίο ρίχνουμε πάνω από την κρέμα
• Αφού παγώσει και «σφίξει» στο ψυγείο είναι έτοιμο για σερβίρισμα
πηγή : trelokouneli.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου