Νόστιμη Ελληνική παραδοσιακή συνταγή !!!
Υλικά:
500γρ. γάλα
500γρ. κρέμα γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη
8 κρόκοι αυγών
1 μπαστουνάκι βανίλια
¼ της κούπας κουαντρό ή κάποιo άλλο λικέρ ή κονιάκ
1 κούπα φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
προαιρετικά : Χρώμα (λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής )
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα, μισή κούπα ζάχαρη και την βανίλια (αφού την χαράξουμε). Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε μέσα το ζεστό μείγμα σιγά σιγά ανακατεύοντας προσέχοντας να μην ψηθούν τα αυγά και σβολιάσει το μείγμα. Ξαναρίχνουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά μέχρι να πυκνώσει. Προσθέτουμε το κουαντρό και το χρώμα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Στην συνέχεια το τοποθετούμε στην κατάψυξη και το ανακατεύουμε ανά 40 λεπτά για 3-4 φορές για να αποκτήσει καλή υφή (σε περίπτωση που δεν έχουμε παγωτομηχανή).
Tip:
Μετά την πρώτη ώρα, οπότε το μείγμα δεν είναι απόλυτα παγωμένο, προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε για να πάνε παντού.Σε διαφορετική περίπτωση τα φιστίκια δεν θα κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
Πηγή : in2life.gr
Υλικά:
500γρ. γάλα
500γρ. κρέμα γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη
8 κρόκοι αυγών
1 μπαστουνάκι βανίλια
¼ της κούπας κουαντρό ή κάποιo άλλο λικέρ ή κονιάκ
1 κούπα φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
προαιρετικά : Χρώμα (λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής )
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα, μισή κούπα ζάχαρη και την βανίλια (αφού την χαράξουμε). Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε μέσα το ζεστό μείγμα σιγά σιγά ανακατεύοντας προσέχοντας να μην ψηθούν τα αυγά και σβολιάσει το μείγμα. Ξαναρίχνουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά μέχρι να πυκνώσει. Προσθέτουμε το κουαντρό και το χρώμα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Στην συνέχεια το τοποθετούμε στην κατάψυξη και το ανακατεύουμε ανά 40 λεπτά για 3-4 φορές για να αποκτήσει καλή υφή (σε περίπτωση που δεν έχουμε παγωτομηχανή).
Tip:
Μετά την πρώτη ώρα, οπότε το μείγμα δεν είναι απόλυτα παγωμένο, προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε για να πάνε παντού.Σε διαφορετική περίπτωση τα φιστίκια δεν θα κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
Πηγή : in2life.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου