Ίσως η κλασικότερη συνταγή για σπιτικό παγωτό.
Με γάλα και κρέμα γάλακτος, εύκολα και γρήγορα.
Γίνεται αφράτο, είναι νοστιμότατο και τρώγεται μετά μανίας.
Υλικά
• 1 κουτί σαντιγύ φυτική
• 200 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 1/2- 1 κ. γλ. μαστίχα Χίου (σκόνη)
• 1 βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ μας παγωμένο νερό και το αφήνουμε 5΄ να παγώσει ο κάδος. (Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο στην κατάψυξη εάν χωράει.)
Στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ για 10' και κατόπιν βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 60'.
Έπειτα το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε πάλι, για 5' και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 60'.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία του χτυπήματος και στη συνέχεια το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη.
Αφού το παγώνουμε για 6 - 7 ώρες, είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.
Το σερβίρουμε με γλυκό και σιρόπι βύσσινο ή φράουλα.
Γίνεται αφράτο, είναι νοστιμότατο και τρώγεται μετά μανίας.
Θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους.
Και το σημαντικότερο είναι, ότι ξέρουμε τι τρώμε εμείς και τα παιδιά μας !!!
• 1 κουτί σαντιγύ φυτική
• 200 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 1/2- 1 κ. γλ. μαστίχα Χίου (σκόνη)
• 1 βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ μας παγωμένο νερό και το αφήνουμε 5΄ να παγώσει ο κάδος. (Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο στην κατάψυξη εάν χωράει.)
Στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ για 10' και κατόπιν βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 60'.
Έπειτα το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε πάλι, για 5' και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 60'.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία του χτυπήματος και στη συνέχεια το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη.
Αφού το παγώνουμε για 6 - 7 ώρες, είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.
Το σερβίρουμε με γλυκό και σιρόπι βύσσινο ή φράουλα.
Πασπαλίζουμε με καρύδια ή φιστίκι Αιγίνης.
tip : προσθέτουμε μια κουταλία σιρόπι μαστίχας για περισσότερο άρωμα και γεύση
Πηγή : faghta-giagias.blogspot.com
tip : προσθέτουμε μια κουταλία σιρόπι μαστίχας για περισσότερο άρωμα και γεύση
Πηγή : faghta-giagias.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου