Μανιτάκης : Δεν θα μπει υπογραφή μου σε απόλυση

400.000 αποχωρήσεις μέσα σε 4 χρόνια στο Δημόσιο

Στον ισχυρισμό ότι από το 2009 έως το τέλος του 2012 το προσωπικό στο Δημόσιο θα έχει μειωθεί κατά 400.000 υπαλλήλους προέβη ο
υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής.

«Το 2009 οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν σχεδόν 1 εκατομμύριο. Σήμερα ανέρχονται σε 640 χιλιάδες. Αν υπολογίσουμε ότι εως το τέλος του έτους οι συνταξιοδοτήσεις θα ξεπεράσουν τις 30 - 40.000 τότε και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα είναι περισσότεροι από 600.000».

Με τον τρόπο αυτό, συνέχισε ο κ. Μανιτάκης, «έχει καλυφθεί και η διατύπωση για 150.000 απολύσεις που είχε γίνει το 2010» ενώ πρόσθεσε ότι «έως σήμερα δεν έχει γίνει ούτε μια απόλυση» και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει καμία.

«Εγώ δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου ούτε σε μια απόλυση».

Ο κ. Μανιτάκης εξήγησε ότι είναι αναγκαία η ανακατανομή του προσωπικού ενώ αναφερόμενος στοπν περιορισμό προσλήψεων είπε: «Οι περιορισμοί στις προσλήψεις υπάρχουν. Δεν είναι η αναλογία που δεν μας επιτρέπει προσλήψεις αλλά τα έσοδα».

Παραδέχθηκε επίσης ότι η τρόικα είχε ζητήσει 15.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις υπαλλήλων, όμως με τις «επίμονες διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης αποφεύχθηκαν. Σημείωσε επίσης ότι το μέτρο της κινητικότητας είχε στοιχεία σχετικής αυθαιρεσίας αλλά ήταν το λιγότερο οδυνηρό και άδικο από οποιοδήποτε άλλο.

Ηταν αναγκαίο να το πάρουμε γιατί ηταν προαπαιτούμενη ενέργεια. Αυτή η ενέργεια κατέληγε σε 2.000 υπαλλήλους να μπουν σε σχήμα της κινητικότητας. Αυτό προσπάθησα να κάνω σεβόμενος αναγκαιότητα στιγμής και τις υποχρεώσεις που είχαμε».

Ο κ. Μανιτάκης είχε σκληρή αντιπαράθεση και με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο ο οποίος έκανε λόγο για επικείμενες απολύσεις. «Δεν θα απολογηθώ για το Μνημόνιο αλλά για όσα έκανα έγω. Δεν έχει γίνει ούτε μια απόλυση και απορώ γιατί τόση χαρά και προθυμία να απολυθούν. Μήπως είστε δικηγόρος της τρόικας;».

Πηγή : ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :