Γιάννης Σεβδικάλης : 50.000 Έλληνες δάκρυσαν με την τραγική ιστορία του

50.000 άνθρωποι δάκρυσαν 

με τη συγκινητική ιστορία ενός νέου ανθρώπου που ήθελε να φλερτάρει καθημερινά με την ζωή, να αγγίξει με τα όνειρα του το τέλειο, να
δημιουργήσει τον προσωπικό του μύθο με εικόνες, αγώνες, μόχθο και δίψα για ενέργεια.

Όμως, ένα αναπάντεχο τραγικό γεγονός έμελλε να «τσακίσει» την ψυχή και το γλυκό του χαμόγελο. Ο 22χρονος Γιάννης Σεβδικάλης βγήκε ζωντανός κάτω από τρένο αλλά τα πόδια του είχαν …χαθεί.

Ξημέρωμα Τετάρτης, 10 Οκτωβρίου, 4.30. Αντί για το σπίτι του στα Σεπόλια, ο 22χρονος ψηλός και γεροδεμένος ποδηλάτης βρέθηκε στο χειρουργείο του «Γ.Γεννηματάς».

Οι γιατροί κατόρθωσαν να σώσουν τη ζωή του, δεν μπόρεσαν όμως να κάνουν τίποτα για τα πόδια του, από τα γόνατα και κάτω. Είχαν πολτοποιηθεί στη μετωπική με το τρένο.

Μόλις είχε φύγει από το μπαρ όπου διασκέδαζε με τους φίλους του. Ανέβηκε στο ποδήλατο του και έχοντας σταματήσει ακριβώς πάνω στη σιδηροδρομική διάβαση, στη συμβολή Ιεράς Οδού και Κωνσταντινουπόλεως, ο Γιάννης Σεβδικάλης γύρισε για μια στιγμή το κεφάλι του για να χαιρετήσει κάποιον φίλο του.

Μια δική του απροσεξία, ο ελλιπής φωτισμός της διασταύρωσης και τα κορναρίσματα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα "συνωμότησαν" εις βάρος του Γιάννη. Δεν πρόσεξε εκείνη την στιγμή ότι ερχόταν το τρένο κι έτσι βρέθηκε κάτω από αυτό.

Οι περαστικοί ζητούσαν βοήθεια. Το τρένο συνέχισε κανονικά την πορεία του. Όμως, ήταν αργά. Ο Γιάννης προσπάθησε να σηκωθεί αλλά μάταιο. Είχαν πολτοποιηθεί τα κάτω άκρα του και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί αποφάσισαν την ακρωτηρίαση των ποδιών του άτυχου νέου.

Λίγο προτού τον ναρκώσουν για την επέμβαση, ο ίδιος πρόλαβε να πει στους γιατρούς που τον περιέθαλψαν:

«Κάνετε ό,τι νομίζετε, αλλά σώστε τα πόδια μου γιατί μόνο από εμένα μπαίνει μεροκάματο στο σπίτι».
Ο Γιάννης θα μπορέσει να σηκωθεί από την αναπηρική καρέκλα μόνο με τεχνητά μέλη, κάτι που κοστίζει κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η οικογένεια Σεβδικάλη δεν διαθέτει ούτε κατά διάνοια ένα τόσο μεγάλο ποσό. Έτσι, οι φίλοι του ζήτησαν βοήθεια από καλλιτέχνες προκειμένου να δοθεί  συναυλία, στις 6 Νοεμβρίου στο «Βοτανικός stage» για να συγκεντρωθούν χρήματα. Ήδη έχει δημιουργηθεί μια σελίδα στο Facebook και έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 50.000 «φίλους», οι οποίοι εκφράζουν την συμπαράσταση τους στον Γιάννη Σεβδικάλη.

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουνείναι οι: Φώτης Ανδρικόπουλος, Αντίπερα Οχθη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Θηβαίος, Ματούλα Ζαμάνη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δ. Καρράς, Λήδα Μανιατάκου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Θάνος Μικρούτσικος, Πάνος Μουζουράκης, Λεωνίδας Μπαλάφας, Στ. Νταντούς, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Παύλος Παυλίδης, Μιχάλης Τζουγανάκης, Υπόγεια Ρεύματα, Μαριέττα Φαφούτη, Γιάννης Χαρούλης, Burger Project, Georgia (Μπλε), Fundracar, Magic de Spell.
 
Τελικά, η συναυλία θα δώσει ελπίδα και τη δυνατότητα στον Γιάννη να περπατήσει ξανά με τεχνητά κάτω άκρα.

Πηγή : radar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :