Ψάρεμα : Ψάρεμα Καλαμαριών με Καυτερό (φώτος)

Ένα διασκεδαστικό χειμωνιάτικο ψάρεμα...

Πρόσφατα πήγα για ψάρεμα με ένα φιλαράκι μου σε κοντινό ψαρότοπο της Αττικής. Εμείς ως λάτρεις του Casting στήσαμε τις βάσεις μας, ετοιμάσαμε τα
καλάμια μας, φτιάξαμε τις αρματωσιές μας, δολώσαμε τις αρματωσιές μας και απλά απολαμβάναμε την μαγεία του τοπίου με λιγοστές τσιμπιές στο κομμάτι του ψαρέματος που μας ενδιαφέρει όλους εμάς του ψαράδες.

Ξαφνικά λίγο πριν το σούρουπο προστέθηκε στην παρέα μας ένα παλικάρι που μόλις είχε σχολάσει από γειτονική ταβέρνα και με το spinnoκαλαμό του δοκίμαζε για κανά λαβράκι, μανάλι κ.α.

Πιάσαμε την κουβέντα, γνωριστήκαμε και μόλις νύχτωσε έφυγε και ξαναγύρισε με εξοπλισμού για καλαμάρια...

Πρώτη φορά έβλεπα από κοντά αυτή την τεχνική ψαρέματος και ομολογώ πως μου φάνηκε αρκετά εύκολη αν και δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα...

Θα σας την παρουσιάσω όπως την είδα από τον φίλο και από τα όσα μου είπε ο ίδιος μετά από τα τόσα χρόνια που χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη αυτή τεχνική!

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να πιάσεις καλαμάρια αλλά οι 2 επικρατέστεροι είναι με την χρήση καλαμαριέρας και με την χρήση του λεγόμενου καυτερού!!!

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με το καυτερό ως τρόπο να πιάσουμε καλαμάρια!!!

Τα καλάμια που χρησιμοποίησε ο φίλος ήταν απλά καλάμια του Casting με action 50-150gr (γενικά σκληρά καλάμια), με μηχανισμούς 8000, πετονιά για μάνα 0,35mm-0,40mm και παράμαλλο 0,25mm.

Η τεχνική ήταν πολύ απλή και ξεκούραστη μπορώ να πω, για την ακρίβεια ήταν ένα βαρύ εγγλέζικο με δόλωμα σαρδέλα με καυτερό για καλαμάρια!!!

Για αυτή την τεχνικής θα χρειαστείς επιπλέον των παραπάνω τα εξής:

ένα συρώμενο χοντρό φελλό 40-50γρ
ενα σιαλούμ
ένα στόπερ
ένα καυτερό (τύπος καλαμαρίερας)
σαρδέλες φρέσκες
ελαστικό νήμα

Tip!!!
  • Η σαρδέλα πρέπει να είναι σαν παρουσία στα καλαμάρια ολόκληρη και όσο πιο φυσική γίνεται για αυτό μόλις την βγάζουμε για να την ελέγξουμε, αν βλέπουμε πολλές δαγκωνιές από καλαμάρια πάνω της καλό είναι να την αλλάζουμε με καινούργια.
  • Καλή βυθομέτρηση του τόπου πριν ρίξουμε το καυτερό μας.
 
Καλές ψαρευτικές εξορμήσεις σε όλους.

Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης , Γιαννης Πτς

Δεν υπάρχουν σχόλια :