Χοιρινές μπριζόλες στη λαδόκολλα “εξοχικό” (συνταγή)

Λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα σας...

Υλικά

4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
4-5 μέτριες πατάτες
4 καρότα
1 κρεμμύδι ξερό
150 γρ. γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα
1 κ.γ. θυμάρι ξερό ή ρίγανη ξερή
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λαδόκολλα
αλουμινόχαρτο

Χρόνος: 1,5 ώρα
Άτομα: 4

Εκτέλεση

Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μεγάλο τηγάνι με νερό μέχρι να τις μισοσκεπάσει.

Τις αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάζει και να βγάλει το κρέας τους αφρούς του.

Αφαιρούμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και χωρίζουμε την ποσότητα σε 4 ίσα μέρη.

Κόβουμε 4 μεγάλα φύλλα αλουμινόχαρτο και 4 μεγάλα φύλλα λαδόκολλας.

Στρώνουμε από κάτω το ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και από πάνω τη λαδόκολλα.

Πάνω στη λαδόκολλα βάζουμε 1-2 λεπτές φέτες κρεμμύδι.

Πάνω στο κρεμμύδι τοποθετούμε τη μπριζόλα και γύρω από αυτή τις πατάτες (το ένα μέρος από τα 4 που τις έχουμε χωρίσει) και το καρότο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο θυμάρι ή ρίγανη.

Καλύπτουμε τη μπριζόλα με λεπτές φέτες γραβιέρας και περιχύνουμε τα υλικά μας με 1 κ.σ. νερό και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Τυλίγουμε τα υλικά μας με τη λαδόκολλα και στη συνέχεια με το αλουμινόχαρτο.

Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για τις υπόλοιπες μπριζόλες.

Τοποθετούμε τα πακετάκια που έχουμε φτιάξει σε ένα μεγάλο, ρηχό ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 1,5 ώρα.

Δεν χρειάζεται να μεταφέρουμε το φαγητό από τη λαδόκολλα στο πιάτο παρά σερβίρουμε σε κάθε πιάτο το πακετάκι με το φαγητό, να το ανοίξει ο καθένας μόνος του ώστε να παραμείνει ζεστό και να αναδειχτούν τα αρώματα του φαγητού.

Αν διαθέτουμε σκοινί μαγειρέματος μπορούμε να δέσουμε τη λαδόκολλα σαν πουγκί.

Σε αυτή την περίπτωση αν βεβαιωθούμε ότι είναι καλά κλεισμένο το φαγητό μας και δεν έχουμε τρυπήσει τη λαδόκολλα, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε αλουμινόχαρτο.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το pasmageirevontas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :