Τυρόπιτα με κασέρι και φύλλο κανταΐφι (συνταγή)

Τυρόπιτα με κασέρι και φύλλο κανταΐφι

Υλικά

350-400 γρ. φύλλο κανταΐφι
400 γρ. κασέρι (τριμμένο)
200 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
1 λίτρο φρέσκο γάλα
5 αυγά
150-200 γρ. βούτυρο – μαργαρίνη (λιωμένη)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι





Εκτέλεση

Πάνω σε καθαρό πάγκο, ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι.

Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα 3/4 περίπου από το φύλλο.

Αλείφουμε ξανά με το βούτυρο και σκορπάμε τα τριμμένα τυριά ανακατεμένα, πάνω από τα φύλλα.

Σκεπάζουμε τα τυριά με το υπόλοιπο φύλλο, το οποίο περιχύνουμε με λίγο ακόμη λιωμένο βούτυρο.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα.

Προσθέτουμε το γάλα, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.

Το αφήνουμε για 20-30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου να “ρουφήξει” η πίτα τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι. Στη συνέχεια τη περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.

Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 220 βαθμούς.

Όταν η πίτα μας είναι έτοιμη τη τοποθετούμε στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και τη ψήνουμε για 50-55 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει καλά.

Την απολαμβάνουμε ζεστή.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :