Σμυρναίικη σοκολατένια καρυδόπιτα (συνταγή)

Η καρυδόπιτα είναι υπέροχη, ε με σοκολατα κιόλας είναι απόλαυση!!!

Υλικά

Για την καρυδόπιτα θα χρειαστείτε:
50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού
640γρ. καρυδόψιχα αλεσμένη
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
6 αυγά
2 κουτ. σούπας κανέλα
¼ φλιτζανιού νισεστέ
ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα σοκολάτας θα χρειαστείτε
12-15 καρύδια (μόνο τη ψίχα)
2 κουτ. σούπας βούτυρο
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια

Εκτέλεση

Χωρίζετε πρώτα τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών. Μετά ανακατεύετε την αλεσμένη καρυδόψιχα με το νισεστέ και τη μισή ζάχαρη.

Χτυπάτε στο μίξερ του κρόκους των αβγών με την υπόλοιπη ζάχαρη για 10 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και προσθέτετε την κανέλα, το μίγμα της καρυδόψιχας, την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά. Το μίγμα πρέπει να είναι αρκετά πηχτό.

Χτυπάτε και τα ασπράδια σε ξεχωριστό σκεύος ώστε να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε στο μίγμα με απαλές κυκλικές κινήσεις, δουλεύοντας τη σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175ºC. Στρώνετε το ταψί του φούρνου της κουζίνας σας με λαδόχαρτο και αδειάζετε από πάνω το γλυκό. Ισιώνετε την επιφάνεια με μία σπάτουλα την οποία βουτάτε πρώτα σε νερό ή μπράντι.

Ψήνετε την καρυδόπιτα στο φούρνο για 35 λεπτά. Όταν κρυώσει το γλυκό, το κόβετε και το πασπαλίζετε αν θέλετε με άχνη ζάχαρη.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Αλέθετε τα καρύδια. Σε κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε τη σοκολάτα.Αφήνετε να λιώσει πάνω σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μίγμα γίνει σαν κρέμα, προσθέτετε τα καρύδια και ανακατεύετε.

Σερβίρετε και περιχύνετε αμέσως με λίγη σάλτσα.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το mamastv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :