Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός Κρίστοφερ Λι (βίντεο)

Ο Βρετανός που ενσάρκωσε το Κόμη Δράκουλα και τον Σάρουμαν πέθανε σε ηλικία 93 ετών

Ο Σερ Κρίστοφερ Λι πέθανε σε ηλικία 93 ετών, έπειτα από νοσηλεία του για αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Ο βετεράνος ηθοποιός πέθανε, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο Guardian, την Κυριακή το πρωί στο νοσοκομείο Chelsea & Westminster του Λονδίνου. Η απόφαση να κοινοποιηθεί με καθυστέρηση ημερών η είδηση του θανάτου του, ανήκει στη σύζυγό του, Birgit Krøncke, η οποία επιθυμούσε να ενημερωθούν πρώτα τα μέλη της οικογένειάς του. Ο Λι ήταν παντρεμένος μαζί της για πάνω από 50 χρόνια.

 Ο ηθοποιός έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν ενσάρκωσε τον Κόμη Δράκουλα στις θρυλικές ταινίες της Hammer Films. Στις αρχές των 00s, συμμετείχε στη βραβευμένη τριλογία του Πίτερ Τζάκσον, Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, που βασίστηκε στα βιβλία του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, ενσαρκώνοντας τον Σκοτεινό Λόρδο Σάρουμαν.
Παράλληλα με την κινηματογραφική του καριέρα, ο Λι είχε κυκλοφορήσει και κάποια άλμπουμ χέβι μέταλ μουσικής. Χρίστηκε Σερ το 2009 για τις υπηρεσίες του στην τέχνη και τη φιλανθρωπία. Η τελευταία του ταινία, Angels in Notting Hill, θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015.
Πηγή : lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :