Συνελήφθη ο «βασιλιάς του χρυσού», Ριχάρδος Μυλωνάς

Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μερικών μηνών 

συνελήφθη ο γνωστός τηλεπωλητής και ιδιοκτήτης επιχείρησης αγοράς χρυσού και ενεχυροδανειστηρίου, Δημήτρης - Ριχάρδος
Μυλωνάς.

Ο 48χρονος τηλεπωλητής και επιχειρηματίας συνελήφθη την Πέμπτη, έπειτα από επιτόπιο φορολογικό έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δύο πελάτες, οι οποίοι είχαν προβεί σε συναλλαγή με το κατάστημα (πώληση τιμαλφών έναντι χρηματικού ποσού), δεν έλαβαν τα προβλεπόμενα από το νόμο φορολογικά στοιχεία, αξίας ύψους άνω των 500 ευρώ, κατά την αγορά αγαθών, με αποτέλεσμα την απόκρυψη των συναλλαγών.

Στη συνέχεια, ακολούθησε λεπτομερής φορολογικός έλεγχος και συλλέχθηκαν φορολογικά και λοιπά στοιχεία προς περαιτέρω έλεγχο και επεξεργασία.

Ακόμα, διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα απασχολούνταν δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τα αποτελέσματα των ελέγχων θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των σχετικών κυρώσεων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Όμως, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που συνελήφθη ο 48χρονος τηλεπωλητής και επιχειρηματίας.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Ριχάρδος συνελήφθη για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας στις 14 Ιουλίου του 2014.

Όλα ξεκίνησαν από τους ελέγχους που έκαναν οι αστυνομικοί σε δύο καταστήματα ιδιοκτησίας του, στα οποία κανονικά θα έπρεπε βάσει ιδιωτικών συμφωνητικών να φυλάσσονται για ένα μήνα τιμαλφή προερχόμενα από ενέχυρο.

Αν και στο βιβλίο που τηρούσε η επιχείρηση υπήρχαν εγγραφές αντικειμένων αξίας άνω των 70.000 ευρώ, αυτά δεν βρέθηκαν.

Ο ίδιος αρνήθηκε να υποδείξει τους χώρους όπου φυλάσσονται τα συγκεκριμένα τιμαλφή, όπως ορίζει ο νόμος για να είναι δυνατός ο έλεγχός τους, χωρίς να αποδεικνύει έτσι ότι βρίσκονται σε ασφάλεια και να γεννά υποψίες ότι τα ιδιοποιήθηκε παρανόμως μαζί με άγνωστους συνεργούς του.

Έτσι, συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ξέπλυμα και παράβαση της διάταξης περί υποχρεώσεων αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών.

Ποιος είναι ο Ριχάρδος Μυλωνάς

Ο Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς του Ιωάννη και της Ρούπη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Άνθρωποι που τον ξέρουν καλά μιλούν για έναν άνθρωπο με επιχειρηματικό «δαιμόνιο» και πολύ φιλόδοξο. Το επιχειρηματικό του ένστικτο, άλλωστε, ήταν αυτό που τον οδήγησε στο να γίνει ο «βασιλιάς του χρυσού» στη χώρα μας και στο να πιάσει τον παλμό της οικονομικής κρίσης, ανοίγοντας το ένα μετά το άλλο ενεχυροδανειστήρια με το όνομά του σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Ο Ριχάρδος «έπιασε» την αγωνία του Έλληνα για επιβίωση μέσα στην κρίση κι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο προς το όφελός του τον αγώνα που δίνουν κάθε ημέρα χιλιάδες Έλληνες, τάζοντάς τους καλές τιμές στα χρυσά κοσμήματα που θα πήγαιναν στα ενεχυροδανειστήριά του.

Στη χώρα μας έγινε γνωστός από τις διαφημίσεις των καταστημάτων του με τον ίδιο ως παρουσιαστή να υπόσχεται πως στα καταστήματά του αγοράζουν νόμιμα τα κοσμήματα σε τιμές χρυσού.

Μάλιστα, οι καταγγελίες για αυτόν και την επιχειρηματική του δραστηριότητα είχαν φτάσει έως το ελληνικό Κοινοβούλιο

Πηγή : hellas-now.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :