Μακράν από τις καλύτερες Σαρακοστιανές νοστιμιές...
Υλικά
1 χταπόδι γύρω στο 1 1/2 κιλό
2 κρεμμύδια ξερά
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 σκελίδες σκόρδο
4 ώριμες ντομάτες
1 κ. γ γεμάτη ντοματοπελτέ
1 ποτήρι του κρασιού γεμάτο κρασί μαυροδάφνη
μισό κιλό κοφτό μακαρόνι
2 φύλα Δάφνη
Λίγο μπαχάρι μπίλιες
2 κύβους κνορ
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
(Σε όσους αρέσουν τα καυτερά στη μύτη του κουταλιού λίγο μπούκοβο)
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι.
Αφαιρούμε το δόντι που έχει και καθαρίζουμε πολύ καλά τη κουκούλα.
Το κόβουμε κομμάτια όχι πολύ μικρά για να μη χαθεί
Το βάζουμε σκέτο στη κατσαρόλα χωρίς νερό σε σιγανή φωτιά.
Το ανακατεύουμε να μη πιάσει.
Μόλις τελειώσει το νερό του ρίχνουμε το λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε πολύ καλά
Το σβήνουμε με τη μαυροδάφνη.
Όταν φύγει όλη η σπιρτάδα του κρασιού προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες το ντοματοπολτό και όλα τα υπόλοιπα εκτός το μακαρόνι.
Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να βράσει
Όταν έχει μαλακώσει και τρώγεται ρίχνουμε αρκετό νερό στη κατσαρόλα.
Να υπολογίσουμε τόσο όσο χρειάζεται για να βράσει το μακαρονάκι
Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το μακαρονάκι και το αφήνουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για να μη κολλήσει και να πιεί το νερό του.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη.
Το αποσύρουμε από το μάτι το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και από πάνω το καπάκι για τους ατμούς.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το cookpad.com
Υλικά
1 χταπόδι γύρω στο 1 1/2 κιλό
2 κρεμμύδια ξερά
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 σκελίδες σκόρδο
4 ώριμες ντομάτες
1 κ. γ γεμάτη ντοματοπελτέ
1 ποτήρι του κρασιού γεμάτο κρασί μαυροδάφνη
μισό κιλό κοφτό μακαρόνι
2 φύλα Δάφνη
Λίγο μπαχάρι μπίλιες
2 κύβους κνορ
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
(Σε όσους αρέσουν τα καυτερά στη μύτη του κουταλιού λίγο μπούκοβο)
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι.
Αφαιρούμε το δόντι που έχει και καθαρίζουμε πολύ καλά τη κουκούλα.
Το κόβουμε κομμάτια όχι πολύ μικρά για να μη χαθεί
Το βάζουμε σκέτο στη κατσαρόλα χωρίς νερό σε σιγανή φωτιά.
Το ανακατεύουμε να μη πιάσει.
Μόλις τελειώσει το νερό του ρίχνουμε το λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε πολύ καλά
Το σβήνουμε με τη μαυροδάφνη.
Όταν φύγει όλη η σπιρτάδα του κρασιού προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες το ντοματοπολτό και όλα τα υπόλοιπα εκτός το μακαρόνι.
Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να βράσει
Όταν έχει μαλακώσει και τρώγεται ρίχνουμε αρκετό νερό στη κατσαρόλα.
Να υπολογίσουμε τόσο όσο χρειάζεται για να βράσει το μακαρονάκι
Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το μακαρονάκι και το αφήνουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για να μη κολλήσει και να πιεί το νερό του.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη.
Το αποσύρουμε από το μάτι το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και από πάνω το καπάκι για τους ατμούς.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το cookpad.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου