Μια συνταγή από την πλούσια, παραδοσιακή κουζίνα της Λέσβου
Υλικά
600 γρ. ξινός τραχανάς
1 κιλό ξερά κρεμμύδια
300 γρ. φέτα
ξερός δυόσμος
Για το φύλλο
1 κιλό σταρένιο αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού ξίδι για να γίνει αφράτη η ζύμη
λίγο αλάτι
νερό όσο σηκώσει για να μη γίνει ούτε σφιχτή ή ούτε πολύ αραιή η ζύμη
Εκτέλεση
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το τσιγαρίζω στο ελαιόλαδο.
Αφού μαραθεί καλά ρίχνω και το δυόσμο.
Έχω ήδη μουλιάσει για 30 περίπου λεπτά τον τραχανά σε λίγο νερό ίσα να τον σκεπάζει.
Στη συνέχεια τον στραγγίζω και προσθέτω τη φέτα και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ανακατεύοντας καλά.
Στη συνέχεια φτιάχνω το φύλλο ανακατεύοντας τα υλικά και ζυμώνοντας προσεκτικά.
Ανοίγω δυο φύλλα, ένα για πάνω και ένα για κάτω.
Βάζω το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί και στρώνω από πάνω τη γέμιση.
Τοποθετώ και το άλλο φύλλο και, αφού χαράξω την πίτα, την ψήνω για 1 ώρα στους 180°C.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το icookgreek.com
Υλικά
600 γρ. ξινός τραχανάς
1 κιλό ξερά κρεμμύδια
300 γρ. φέτα
ξερός δυόσμος
Για το φύλλο
1 κιλό σταρένιο αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού ξίδι για να γίνει αφράτη η ζύμη
λίγο αλάτι
νερό όσο σηκώσει για να μη γίνει ούτε σφιχτή ή ούτε πολύ αραιή η ζύμη
Εκτέλεση
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το τσιγαρίζω στο ελαιόλαδο.
Αφού μαραθεί καλά ρίχνω και το δυόσμο.
Έχω ήδη μουλιάσει για 30 περίπου λεπτά τον τραχανά σε λίγο νερό ίσα να τον σκεπάζει.
Στη συνέχεια τον στραγγίζω και προσθέτω τη φέτα και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ανακατεύοντας καλά.
Στη συνέχεια φτιάχνω το φύλλο ανακατεύοντας τα υλικά και ζυμώνοντας προσεκτικά.
Ανοίγω δυο φύλλα, ένα για πάνω και ένα για κάτω.
Βάζω το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί και στρώνω από πάνω τη γέμιση.
Τοποθετώ και το άλλο φύλλο και, αφού χαράξω την πίτα, την ψήνω για 1 ώρα στους 180°C.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το icookgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου