Ένα παραδοσιακό πεντανόστιμο φαγητό
Ύλικα
1 κιλό χοιρινό (ώμο χωρίς λίπος)
2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
3 πιπεριές (κίτρινη, κόκκινη, πράσινη),
χοντροκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
200 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
3 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους ή κυδωνάτες
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα
2 ντομάτες σε φέτες (προαιρετικά) *
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη ή θυμάρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά το κρέας και το κόβετε σε μερίδες.
Τοποθετήστε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και τη μουστάρδα.
Ρίχνετε το κρασί και το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Αν έχετε χρόνο αφήστε το χοιρινό στη μαρινάτα για 1-2 ώρες στο ψυγείο για να βοηθήσει το χοιρινό να απορροφήσει όλες τις γεύσεις και να γίνει πιο τρυφερό.
Κόβετε τις πατάτες, το τυρί σε κύβους και τις ντομάτες (προαιρετικά) σε φέτες και αλατοπιπερώστε με προσοχή ανάλογα πόσο αλμυρό είναι το τυρί σας.
Μέσα σε ένα μεγάλο ταψί στρώνετε 2-3 στρώσεις λαδόκολλα, σταυρωτά και τοποθετείτε μέσα αρχικά τις πατάτες και από πάνω όλα τα άλλα υλικά συν τα υλικά τις μαρινάτας μαζί με τους χυμούς της.
Κρατείστε τη λαδόκολλα από τις άκρες σταυρωτά, πιάστε με το χέρι σας στη μέση, ακριβώς πάνω από τη γέμιση, συμπιέστε και δέστε το σαν πουγκί με σπάγκο άκαυστο.
Μπορείτε να κάνετε και ατομικά πουγγάκια μοιράζοντας ισόποσα όλα τα υλικά.
Βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο τους 180 βαθμούς και ψήστε για 1,5 ώρα περίπου.
Βγάζετε από το φούρνο κόβετε το σπάγκο και σερβίρετε όπως είναι στη λαδόκολλα.
* Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και λαχανικά όπως κολοκυθάκια ή μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr
Ύλικα
1 κιλό χοιρινό (ώμο χωρίς λίπος)
2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
3 πιπεριές (κίτρινη, κόκκινη, πράσινη),
χοντροκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
200 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
3 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους ή κυδωνάτες
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα
2 ντομάτες σε φέτες (προαιρετικά) *
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη ή θυμάρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά το κρέας και το κόβετε σε μερίδες.
Τοποθετήστε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και τη μουστάρδα.
Ρίχνετε το κρασί και το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Αν έχετε χρόνο αφήστε το χοιρινό στη μαρινάτα για 1-2 ώρες στο ψυγείο για να βοηθήσει το χοιρινό να απορροφήσει όλες τις γεύσεις και να γίνει πιο τρυφερό.
Κόβετε τις πατάτες, το τυρί σε κύβους και τις ντομάτες (προαιρετικά) σε φέτες και αλατοπιπερώστε με προσοχή ανάλογα πόσο αλμυρό είναι το τυρί σας.
Μέσα σε ένα μεγάλο ταψί στρώνετε 2-3 στρώσεις λαδόκολλα, σταυρωτά και τοποθετείτε μέσα αρχικά τις πατάτες και από πάνω όλα τα άλλα υλικά συν τα υλικά τις μαρινάτας μαζί με τους χυμούς της.
Κρατείστε τη λαδόκολλα από τις άκρες σταυρωτά, πιάστε με το χέρι σας στη μέση, ακριβώς πάνω από τη γέμιση, συμπιέστε και δέστε το σαν πουγκί με σπάγκο άκαυστο.
Μπορείτε να κάνετε και ατομικά πουγγάκια μοιράζοντας ισόποσα όλα τα υλικά.
Βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο τους 180 βαθμούς και ψήστε για 1,5 ώρα περίπου.
Βγάζετε από το φούρνο κόβετε το σπάγκο και σερβίρετε όπως είναι στη λαδόκολλα.
* Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και λαχανικά όπως κολοκυθάκια ή μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου