Υγιεινό και απολαυστικό!!!
Υλικά
3 αυγά
100 ml γάλα πλήρες
150 ml σπορέλαιο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
180 αλεύρι τύπου 00 *
100 γρ. γραβιέρα επιλογής σας κομμένη σε μικρά κυβάκια ή τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
250 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
300-350 γρ. φύλλα από φρέσκο σπανάκι (3 μεγάλες χούφτες)
4 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού ή μαϊντανού
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 24 x 10 εκ. και τη καλύπτετε καλά με χαρτί ψησίματος στη βάση και τα τοιχώματά της.
Πλένετε το σπανάκι σας, το ψιλοκόβετε και το στραγγίζετε καλά.
Σύμφωνα με τη συνταγή το σπανάκι θα το βάλετε ωμό μέσα στο κέικ για να παραμείνει σχετικά τραγανό.
Αν δεν είναι στις προτιμήσεις σας, μπορείτε να το μαράνετε σε ένα τηγάνι με 1 κ.γ. λάδι και στη συνέχεια να το βάλετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει όλα τα υγρά του.
Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ.
Προσθέτετε το γάλα, το σπορέλαιο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
Προσθέτετε το Μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζετε σταδιακά από πάνω το αλεύρι, ανακατεύοντας ή χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Ρίχνετε στο μείγμα τη γραβιέρα, τη φέτα, το σπανάκι ωμό ή “μαραμένο” και πολύ καλά στραγγισμένο καθώς και το ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ, το στρώνετε ομοιόμορφα και το αφήνετε για 20 λεπτά να “ξεκουραστεί”.
Μετά τα 20 λεπτά το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
Το σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
* Το αλεύρι τύπου ’00” το βρήκα στο σούπερ μάρκετ και είναι από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου. Είναι ένα αλεύρι για πίτσες και προτείνετε από τον σεφ αυτής της Ιταλικής συνταγής. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλλά σε αυτή τη περίπτωση θα προσθέσετε μόνο 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr.
Υλικά
3 αυγά
100 ml γάλα πλήρες
150 ml σπορέλαιο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
180 αλεύρι τύπου 00 *
100 γρ. γραβιέρα επιλογής σας κομμένη σε μικρά κυβάκια ή τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
250 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
300-350 γρ. φύλλα από φρέσκο σπανάκι (3 μεγάλες χούφτες)
4 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού ή μαϊντανού
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 24 x 10 εκ. και τη καλύπτετε καλά με χαρτί ψησίματος στη βάση και τα τοιχώματά της.
Πλένετε το σπανάκι σας, το ψιλοκόβετε και το στραγγίζετε καλά.
Σύμφωνα με τη συνταγή το σπανάκι θα το βάλετε ωμό μέσα στο κέικ για να παραμείνει σχετικά τραγανό.
Αν δεν είναι στις προτιμήσεις σας, μπορείτε να το μαράνετε σε ένα τηγάνι με 1 κ.γ. λάδι και στη συνέχεια να το βάλετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει όλα τα υγρά του.
Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ.
Προσθέτετε το γάλα, το σπορέλαιο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
Προσθέτετε το Μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζετε σταδιακά από πάνω το αλεύρι, ανακατεύοντας ή χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Ρίχνετε στο μείγμα τη γραβιέρα, τη φέτα, το σπανάκι ωμό ή “μαραμένο” και πολύ καλά στραγγισμένο καθώς και το ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ, το στρώνετε ομοιόμορφα και το αφήνετε για 20 λεπτά να “ξεκουραστεί”.
Μετά τα 20 λεπτά το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
Το σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
* Το αλεύρι τύπου ’00” το βρήκα στο σούπερ μάρκετ και είναι από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου. Είναι ένα αλεύρι για πίτσες και προτείνετε από τον σεφ αυτής της Ιταλικής συνταγής. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλλά σε αυτή τη περίπτωση θα προσθέσετε μόνο 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου