Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Αλμυρό κέικ με γραβιέρα και ζαμπόν (συνταγή)

Ένα υπέροχο λαχταριστό και μυρωδάτο πρόχειρο γεύμα

Υλικά

1 κ 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
3 μεγάλα αυγά
1/3 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
180 γρ. γραβιέρα ήπιας γεύσης τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
180 γρ. ζαμπόν μπούτι κομμένα σε μικρά κυβάκια


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.

Τη “τινάζετε” να φύγει το περίσσιο αλεύρι και την αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε.

Σε άλλο μπολ ρίχνετε τα αυγά, τα χτυπάτε πολύ καλά με σύρμα, προσθέτετε το γάλα και το ελαιόλαδο και χτυπάτε για λίγο ακόμα να ενσωματωθούν.

Ρίχνετε το μείγμα υγρών συστατικών μέσα στο μείγμα ξηρών συστατικών (μείγμα αλευριού) και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτετε τη τριμμένη γραβιέρα και το ζαμπόν σε κυβάκια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.

Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά περίπου ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ βγει σχεδόν στεγνό με ελάχιστα ψίχουλα κολλημένα πάνω του.

Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε μέσα στη φόρμα για 5 λεπτά και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα να χλιαρίνει αρκετά και … καλή σας όρεξη.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :