Ψάρεμα : Τα απαραίτητα μιας επιτυχημένης ψαρευτικής εξόρμησης!!! (οδηγός επιτυχίας)

Ακολουθήστε τα και σίγουρα θα περάσετε τέλεια!!!

Ας δούμε αναλυτικά τι πρέπει κατά την γνώμη μου οπωσδήποτε να φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας ή να ελέγχουμε κάθε φορά που θέλουμε να πάμε για
ψάρεμα.

Συγκεκριμένα είναι τα εξής:

1. Απόχη. Είναι το πρώτο πράγμα που ανοίγουμε μόλις φτάσουμε και το τελευταίο που κλείνουμε μόλις φύγουμε.

2. Καλάμια. Τα οποία είναι αρματωμένα, έτοιμα και καλοσυντηρημένα από το σπίτι για το ψάρεμα μας.

3. Κασελάκι-Εργαλειοθήκη. Περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ ή ανταλλακτικά που χρησιμοποιήσουμε στο ψάρεμα μας όπως πετονιές, αγκίστρια, βελόνες δόλωσης, κουδούνακια, κ.α.

4. Δολώματα. Τα δολώματα για εμένα είναι πολύ προσωπική υπόθεση και έμπνευση, γιατί όσες φορές έχω ακούσει από άλλους ψαράδες ότι σε αυτό το μέρος δουλεύει αυτό το συγκεκριμένο δόλωμα τις περισσότερες φορές έγινε το αντίθετο και δούλεψαν της δικής μου επιλογής τα δολώματα.

5.  Καιρικές συνθήκες. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες (αέρα, βροχή κ.α.) θα επιλέξουμε τον τρόπο ή τον τόπο ψαρέματος.

6. Μέρος. Όλοι έχουμε το αγαπημένο μας μέρος για ψάρεμα, στο οποίο πάμε τις περισσότερες φορές, είτε γιατί απολαμβάνουμε το τοπίο απίστευτα, είτε γιατί έχουμε βγάλει καλά ψάρια εκεί, είτε και για τα 2 μαζί χαχαχα!!!!

7.  Καλή παρέα. Χωρίς αυτήν δεν πάμε πουθενά!!! Γιατί μην ξεχνάτε πως το ψάρεμα το κάνουμε για να περνάμε καλά!!!

8. Νερό. Πάντα έχουμε μαζί απαραιτήτως τουλάχιστον 1,5 λίτρο πόσιμο νερό.

9. Φαγώσιμα. Παίρνουμε μαζί μας ένα σάντουιτς, η μια τυρόπιτα , ή μπισκότα ή έστω ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης.. Δεν είναι σωστό να μείνουμε τόσες ώρες απόλυτα νηστικοί. Κάνει κακό και στις ψαρευτικές μας ικανότητες...

10. Κατάλληλος ρουχισμός. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες φροντίζουμε να είμαστε προστατευμένοι από τις καιρικές συνθήκες και ταυτόχρονο όσο γίνεται πιο άνετοι στις κινήσεις μας.

11. Κατάλληλα παπούτσια. Δεν πάμε ποτέ για ψάρεμα το καλοκαίρι με την σαγιονάρα ή με χαμηλά και μαλακά παπούτσια τον χειμώνα.

12. Καρέκλα. Απαραίτητη αυτή ή ένα μαξιλαράκι για είμαστε πιο άνετοι και πιο ξεκούραστοι στο πολύωρο ψάρεμα μας.

13. Μικρό φαρμακείο. Συνήθως πάμε σε κατσάβραχα και απομακρυσμένα μέρη για ψάρεμα. Όποτε είναι επιβεβλημένο να έχουμε πάντα μαζί μας ένα μικρό φαρμακείο πρώτων βοηθειών για όλα τα ενδεχόμενα.  

14. Τύχη. Τελευταίο αλλά πιθανότατα το πιο σημαντικό όλων των παραπάνω είναι η θεά ΤΥΧΗ που χωρίς αυτήν όσο και τέλεια προετοιμασμένοι να είμαστε το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό αν δεν μας θέλει.

Καλές ψαρευτικές εξορμήσεις σε όλους!!! 

Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια :