Μια νηστίσιμη συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα!!!
Υλικά
1 χταπόδι 1 κιλού περίπου
2 ξερά κρεμμύδια
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. τοματοπελτέ
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
2 δαφνόφυλλα
2 αστεροειδείς γλυκάνισο
1/2 φλ. τσαγιού μαυροδάφνη
1/2 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
7-8 κόκκοι πιπεριού
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
500 γρ. ζυμαρικό στριφτό
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε το χταπόδι χωρίς να προσθέσετε νερό σε μέτρια φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει για 40 λ μέχρι να βγάλει τα υγρά του.
Το στραγγίζετε και το κόβετε σε μέτρια κομμάτια.
Βάζετε στη κατσαρόλα το χταπόδι, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τους κόκκους πιπεριού, τα δαφνόφυλλα, την κανέλα, τους αστεροειδείς και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.
Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και την μαυροδάφνη, αφήνετε να βράσουν λίγα λεπτά και ρίχνετε τα ντοματάκια και αλατοπίπερο.
Βράζετε για 1/2 ώρα τουλάχιστον ή μέχρις ότου το χταπόδι μαλακώσει αρκετά.
Βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό το ζυμαρικό σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία (προτιμήστε ελαφρώς “αλ τέντε”), το στραγγίζετε και το λαδώνετε.
Το ανακατεύετε με το χταπόδι και σερβίρετε.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr
Υλικά
1 χταπόδι 1 κιλού περίπου
2 ξερά κρεμμύδια
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. τοματοπελτέ
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
2 δαφνόφυλλα
2 αστεροειδείς γλυκάνισο
1/2 φλ. τσαγιού μαυροδάφνη
1/2 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
7-8 κόκκοι πιπεριού
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
500 γρ. ζυμαρικό στριφτό
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε το χταπόδι χωρίς να προσθέσετε νερό σε μέτρια φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει για 40 λ μέχρι να βγάλει τα υγρά του.
Το στραγγίζετε και το κόβετε σε μέτρια κομμάτια.
Βάζετε στη κατσαρόλα το χταπόδι, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τους κόκκους πιπεριού, τα δαφνόφυλλα, την κανέλα, τους αστεροειδείς και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.
Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και την μαυροδάφνη, αφήνετε να βράσουν λίγα λεπτά και ρίχνετε τα ντοματάκια και αλατοπίπερο.
Βράζετε για 1/2 ώρα τουλάχιστον ή μέχρις ότου το χταπόδι μαλακώσει αρκετά.
Βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό το ζυμαρικό σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία (προτιμήστε ελαφρώς “αλ τέντε”), το στραγγίζετε και το λαδώνετε.
Το ανακατεύετε με το χταπόδι και σερβίρετε.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου