Πανεύκολο γλυκό για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σοκολάτας
Υλικά
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα σοκολάτας ή digestive
75 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
30 γρ. ψιλοκομμένα ψημένα φουντούκια + 70 επιπλέον γρ. για πασπάλισμα
1 κ.σ. Nutella
Για το cheesecake:
400 γρ. Nutella σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. μαλακό τυρί τούπου Philadelhia
60 ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
Εκτέλεση
Αν δεν έχετε προμηθευτεί ψημένα φουντούκια, τα ψήνετε στο φούρνο ή καβουρδίζετε σε τηγάνι χωρίς λάδι και τα 100 γρ. για τη βάση και τη γέμιση. Τα θρυμματίζετε στο μούλτι χωρίς να γίνουν σκόνη. Λαδώνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή βάζετε λαδόχαρτο σε ένα στρογγυλό ταψί 23 εκ. περίπου.
Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι. Μεταφέρετε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε μπολ, προσθέτετε το βούτυρο, τα 30 γρ. φουντούκια και τη 1 κ.σ. νουτέλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Βάζετε το μείγμα το ταψάκι και καλύπτετε καλά όλη τη βάση ισομερώς. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
Για το cheesecake: Χτυπάτε πολύ καλά, με το μίξερ χειρός, το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε και τη Νουτέλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Στρώνετε το μείγμα πάνω στη βάση, το πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει καλά. Ξεφορμάρετε σε πιατέλα και σερβίρετε.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr
Υλικά
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα σοκολάτας ή digestive
75 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
30 γρ. ψιλοκομμένα ψημένα φουντούκια + 70 επιπλέον γρ. για πασπάλισμα
1 κ.σ. Nutella
Για το cheesecake:
400 γρ. Nutella σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. μαλακό τυρί τούπου Philadelhia
60 ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
Εκτέλεση
Αν δεν έχετε προμηθευτεί ψημένα φουντούκια, τα ψήνετε στο φούρνο ή καβουρδίζετε σε τηγάνι χωρίς λάδι και τα 100 γρ. για τη βάση και τη γέμιση. Τα θρυμματίζετε στο μούλτι χωρίς να γίνουν σκόνη. Λαδώνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή βάζετε λαδόχαρτο σε ένα στρογγυλό ταψί 23 εκ. περίπου.
Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι. Μεταφέρετε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε μπολ, προσθέτετε το βούτυρο, τα 30 γρ. φουντούκια και τη 1 κ.σ. νουτέλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Βάζετε το μείγμα το ταψάκι και καλύπτετε καλά όλη τη βάση ισομερώς. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
Για το cheesecake: Χτυπάτε πολύ καλά, με το μίξερ χειρός, το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε και τη Νουτέλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Στρώνετε το μείγμα πάνω στη βάση, το πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει καλά. Ξεφορμάρετε σε πιατέλα και σερβίρετε.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου