Ψάρεμα : Τα πλεονεκτήματα του να φτιάχνουμε μόνοι μας τις αρματωσιές μας!!

Προσπαθήστε το και απολαύστε τα οφέλη!!!

Σε παλιότερο άρθρο μου είχα γράψει για το πως να φτιάξετε μόνοι σας τις αρματωσιές σας, κάτι που μπορείτε να το βρείτε αρκετά εύκολα επίσης
στο διαδίκτυο σε αξιόλογα βίντεο κατασκευής αρματωσιάς για κάθε τεχνική ψαρέματος.

Καθημερινά βλέποντας βίντεο με ψαράδες ή επαγγελματίες του χώρου να παρουσιάζουν στο Youtube τις αρματωσιές τους (ανάλογα το ψάρι που κυνηγάνε ή τον τόπο που ψαρεύουν) και φτιάχνοντας και ο ίδιος τις αρματωσιές μου, συνειδητοποίησα το πόσο σημαντικό πλεονέκτημα είναι αυτό!!!

Είναι πάρα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα να φτιάχνουμε μόνοι μας τις αρματωσιές μας για τους εξής λόγους:
  • Αισθανόμαστε την χαρά και την ικανοποίηση της δημιουργίας
  • Τις κατασκευάζουμε ακριβώς όπως θέλουμε (αγκίστρια, πετονιές κ.α αναλόγως τεχνικής ψαρέματος)
  • Εξοικονομούμε χρήματα 
  • Δεν θα ξεμείνουμε ποτέ από αρματωσιές όσο έχουμε μαζί μας πετονιά, στριφτάρια, χάντρες και αγκίστρια!!
Τα παραπάνω όμως για να μπορέσουμε να τα πραγματοποιήσουμε υπάρχουν κάποια σημαντικά βήματα που θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε από εκεί!!! Βήματα όπως:
Μαθαίνοντας πολύ καλά τα παραπάνω βήματα θα μπορείτε πολύ εύκολα να κατασκευάσετε όλες τις αρματωσιές για κάθε τεχνική ψαρέματος, με όποιες παραλλαγές θέλετε και αυτό κατά την γνώμη μου είναι κάτι θα σας πάει σε άλλο επίπεδο ως ψαράδες και θα σας δώσει σίγουρα το κάτι παραπάνω στο ψαρεμά σας, ίσως και πολυπόθητο Ψάρι-Τρόπαιο που όλοι ονειρευόμαστε!!

Tips:
Προσπαθήστε το και αν έχετε κάποια δυσκολία στην εκμάθηση ή στην κατασκευή, ρωτήστε κάποιον που είναι καλύτερος από εσάς, δεν είναι ντροπή!!! Ίσα ίσα θα αποκτήσετε μια γνώση που δεν είχατε πριν!!!

Καλές ψαρευτικές εξορμήσεις σε όλους!!! 

Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια :