Ο Καιρός από 21/2 έως 25/2 - Κακοκαιρία για δυνατούς λύτες με εκπλήξεις...

Ενόψει ψυχρής εισβολής και η Αττική στο μεταίχμιο του χιονιά! 

Να εξηγήσω ότι 48 ώρες μας χωρίζουν από την έναρξη της ψυχρής εισβολής και τα στοιχεία είναι συγκεχυμένα για την Αττική ως προς τις
χιονοπτώσεις. Το σίγουρο είναι ότι από τον νομό Βοιωτίας και πάνω θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις σε μηδενικό υψόμετρο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Άλλο ένα σίγουρο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι οι θυελλώδεις βοριάδες που θα φτάσουν τα 9 με 10 μποφόρ. Καταιγίδες θα έχουμε στα νησιωτικά τμήματα και οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές.

Με τα διαθέσιμα στοιχεία φιλτράροντας αυτά από μεριάς μου θα δώσω λοιπόν τον καιρό της Αττικής για μέχρι και την Δευτέρα 25/2.

ΑΤΤΙΚΗ
🌤🌤Πέμπτη 21/2
Λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν με μικρή πιθανότητα για βροχή το απόγευμα στα βόρεια του νομού. Ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία από 7 C – 17C.
☁️🌧️Παρασκευή 22/2
Νεφώσεις που θα πυκνώσουν και το βράδυ και θα βρέξει. Ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία από 7C – 14C.
🌬🌧️🌨Σάββατο 23/2
Κακοκαιρία με βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, από το απόγευμα πιθανόν να χιονίσει και στα βόρεια προάστια περίπου από τα 200-300 μέτρα. Θυελλώδεις βοριάδες 8 – 9 μποφόρ και θερμοκρασία σε πτώση από 6C – 2C.
🌬🌧️🌨Κυριακή 24/2
Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές και χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις από 300 μετρά και πάνω. Θυελλώδεις βοριάδες 8 – 9 μποφόρ και θερμοκρασία από 1C – 5C.
🌬🌧️🌨Δευτέρα 25/2
Συννεφιά με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από 500 μέτρα. Βοριάδες θυελλώδεις και θερμοκρασία από 2C – 7C.

Η κακοκαιρία λόγω της έντονης θερμοβαθμίδας στην στάθμη των 850hpa πάνω από την Αττική μπορεί να αλλάξει τα επίπεδα παγιοποίησης και τελικά την τελευταία στιγμή τα χιόνια να κατέβουν πιο χαμηλά ή τελικά να μείνουν σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσω και αύριο στην σελίδα μου!

Πηγή : Παχνής Θεόδωρος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :