Ο Καιρός από 30/12 έως 4/12 - Βαρυχειμωνιά….!!!

Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός

από αύριο κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα με πολλές βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές και πυκνά χιόνια στα ορεινά και
ημιορεινά.

Οι βοριάδες θα γίνουν θυελλώδεις στο Αιγαίο 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση .Ο ίδιος καιρός θα συνεχιστεί και την Πρωτοχρονιά.

Πρόσκαιρη βελτίωση θα έχουμε την Τετάρτη 2/1 αλλά από την Πέμπτη 3/1 μάζες πολικής προέλευσης θα εισβάλουν στην περιοχή μας από την βορειοανατολική Ευρώπη και θα ρίξουν την θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αυτές οι κατεβασιές ψύχους από ότι φαίνεται θα μας επηρεάζουν το επόμενο 10ήμερο…και γιατί όχι και χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Αναλυτικά για την Αττική:
☁️☁️Κυριακή 30/12
Συννεφιά με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το απόγευμα. Βόρειοι άνεμοι 4 μποφόρ και θερμοκρασία 7C – 10C.

🌬🌧️🌨Δευτέρα 31/12 – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 01/01/2019
Έντονες βροχές σε συνδυασμό με θυελλώδεις βοριάδες 8 – 9 μποφόρ (βροχοθύελλες) και έντονες-πυκνές χιονοπτώσεις (χιονοθύελλες) στα ορεινά πάνω από τα 800 μέτρα περίπου. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση 6C - 8C.

☁️🌤Τετάρτη 02/01
Νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Βόρειοι άνεμοι σε εξασθένηση 3 – 4 μποφόρ και θερμοκρασία 5C – 11C.

🌤🌨Πέμπτη 03/01-Παρασκευή 04/01
Θα λάβει χώρα η ψυχρή εισβολή με χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά πιθανόν και στα βόρεια προάστια. Βοριάδες σε ενίσχυση και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση.

Λεπτομέρειες για την σημαντική κατεβασιά ψύχους προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και για τις χιονοπτώσεις θα έχουμε τις επόμενες ημέρες….

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ και ευτυχισμένο το 2019 !!!

Πηγή : Παχνής Θεόδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια :