Λαζάνια με κιμά, μανιτάρια και τυριά (συνταγή)

Σίγουρα θα γεμίσει την γευστική σας παλέτα...

Υλικά

λαζάνια: 12 πλάκες
κιμάς: 350 γρ., μοσχαρίσιος
μανιτάρια: 250 γρ.
κρεμμύδι ξερό:1
φρέσκια ντομάτα ή ντοματάκια κονσέρβας: 150 γρ., ψιλοκομμένα
ζάχαρη: λίγη
κεφαλογραβιέρα και κασέρι: 300 γρ., τριμμένα, ανάμεικτα
μπεσαμέλ: 4 φλιτζάνια του τσαγιού, έτοιμη ή σπιτική
αυγά: 2
αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας

Μερίδες: 6

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε μικρό κατσαρολάκι και σοτάρετε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και ανακατεύετε καλά.

Συνεχίζετε το σοτάρισμα 2-3 λεπτά.

Ρίχνετε την ντομάτα ή τα ντοματάκια, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και λίγο ζεστό νερό. Σιγοβράζετε 35’ μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Μοιράζετε την μπεσαμέλ σε δύο μέρη.

Απλώνετε μικρή ποσότητα του ενός μέρους της μπεσαμέλ σ’ ένα ορθογώνιο ταψάκι.

Καλύπτετε την μπεσαμέλ με 4 πλάκες λαζάνια και από πάνω βάζετε πάλι λίγη μπεσαμέλ και μετά μια στρώση κιμά. Πασπαλίζετε με λίγα απ' τα τυριά.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Χτυπάτε το δεύτερο μισό της μπεσαμέλ με τα αυγά, τα υπόλοιπα τυριά και το αλατοπίπερο.

Την απλώνετε στην επιφάνεια του φαγητού. Ψήνετε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήνετε 20 λεπτά να κρυώσει πριν σερβίρετε.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το icookgreek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :