Ψάρεμα : Πως δένουμε την πετονιά στην μπομπινα (βίντεο)

Λεπτομέρεια πάρα πολύ σημαντική...

Αν και βάζουμε πολλά μέτρα πετονιάς στα μηχανάκια μας, είναι απαραίτητο να δένουμε την πετονιά ή το νήμα στην μπομπίνα μας.

Επί το πλείστων όλοι μας φροντίζουμε να βάζουμε στους μηχανισμούς μας τουλάχιστον 50 μέτρα επιπλέον πετονιά ή νήμα από ότι θα χρειαστούμε για το ψάρεμα μας.

Ειδικά όσοι ψαρεύουν Heavy Casting είναι παραπάνω από απαραίτητο όταν στέλνουν το δολωμά τους πολλά μέτρα μέσα να έχουν δέσει το νήμα τους στην μπομπίνα γιατί αλλιώς θα ξετυλιχτεί όλο και αυτοί ακόμα θα στέλνουν το δόλωμα στα βαθιά... (έχει συμβεί σε γνωστό μου και ευτυχώς βρήκε την άκρη του νήματος).

Ουσιαστικά ο τρόπος δεσίματος είναι ένας μεγάλος Uni knot, τον οποίο στο συγκεκριμένο βίντεο τον διπλαρώνει στην μπομπίνα σχηματίζοντας ένα οχτάρι.

Φροντίστε ο κόμπος να είναι όσο πιο μικρός γίνεται για να μην σας δημιουργεί προβλήματα στις βολές σας σκαλώνοντας την πετονιά σας η το νήμα σας. Επιπλέον τοποθετήστε τον κόμπο όσο πιο χαμηλά στην μπομπίνα γίνεται.

Δείτε το πως δένουμε στο παρακάτω βίντεο:
Καλές ψαρευτικές εξορμήσεις σε όλους!!!

Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης , KukuminTV

2 σχόλια :

Unknown είπε...

Με τόσο χοντρό κόμπο πως στρώνει το νημα στην μπομπίνα;

Αλεξόπουλος Ιωάννης είπε...

Καλό είναι για να στρώσει να βάλεις λίγη μονωτική ταινία πάνω από τον κόμπο πριν αρχίσεις να μαζεύεις το νήμα η την πετονιά στη μπομπίνα!!!