Ο Καιρός από 28/4 έως 1/5 - Καλοκαιρινός μπαίνει και ο Μάιος…!!!

Συνεχίζεται σε πολλές περιοχές της χώρας η ανομβρία και κατά τόπους η ξηρασία…

Σάββατο 28/4 γενικά καλοκαιρία με κάποιες τοπικές μπόρες το απόγευμα στα βορειοδυτικά της χώρας και στην ραχοκοκαλιά της Πίνδου.
Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 5 - 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Θερμοκρασία χωρίς μεταβολή θα φτάσει στα πεδινά ηπειρωτικά τους 30C – 31C.

Κυριακή 29/4 Τοπικές νεφώσεις που στα δυτικά κεντρικά και νότια της χώρας θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 5 – 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα φτάσει τους 27C στα πεδινά.

Δευτέρα 30/4 και Τρίτη 1/5 ( Πρωτομαγιά ) γενικά καλοκαιρία και μόνο το απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης θα εκδηλωθούν σύντομες τοπικές ανοιξιάτικες μπόρες. Οι άνεμοι στα 5 μποφόρ βοριαδάκι. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στους 28C-29C στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας.

ΑΤΤΙΚΗ

Σάββατο 28/4 ☀️☀️
Καλοκαιρία με ηλιοφάνεια, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 14C – 30C.

Κυριακή 29/4 🌤️🌥️
Λίγες νεφώσεις που προς το απόγευμα θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές (ψιχάλες) . Βόρειοι άνεμοι 4 – 5 μποφόρ. Θερμοκρασία 14C – 27C.

Δευτέρα 30/4 και Τρίτη 1/5 ( Πρωτομαγιά ) 🌥️🌤️
Τοπικές νεφώσεις κυρίως την Δευτέρα. Βόρειοι άνεμοι 4 – 5μποφόρ. Θερμοκρασία 14C – 28C.

Να πω μέχρι και το τέλος της άλλης εβδομάδας ο καιρός θα κυλίσει καλοκαιρινός. Κάποια αλλαγή με κάποιες βροχές που τις χρειαζόμαστε άμεσα σε πολλές περιοχές της χώρας διαφαίνεται μετά τις 6 Μαΐου.

Καλό Σαββατοκύριακο!!!

Πηγή : Παχνής Θεόδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια :