Πίτσα με μπέικον και κρεμμύδια (συνταγή)

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή!!!

Υλικά

1 βάση για πίτσα έτοιμη ή μισή δόση σπιτική ζύμη σύμφωνα με τη βασική συνταγή
2 μεγάλα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένο σε
ροδέλες
150 γρ. ρικότα (ιταλικό φρέσκο τυρί) ή ανθότυρο
80 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
150 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
170 γρ. μπέικον
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Μερίδες: 4

Εκτέλεση

Βάζετε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο ή στρογγυλό ταψάκι αλειμμένο με λάδι και ελαφρά αλευρωμένο.

Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τα αφήνετε να κρυώσουν σε ένα μπολ.

Προσθέτετε στο μπολ με τα κρεμμύδια, τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι.

Αφήνετε το μείγμα να μείνει για 20 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.

Απλώνετε το μείγμα με τα τυριά, τα κρεμμύδια και την κρέμα πάνω στη ζύμη από άκρη σε άκρη.

Κόβετε το μπέικον σε μεγάλα κομμάτια και τα σκορπίζετε από πάνω.

Ραντίζετε με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνετε για 25-35 λεπτά ανάλογα με το πάχος της ζύμης.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το icookgreek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :