Μπριζόλες φούρνου μαριναρισμένες με μπίρα (συνταγή)

Άκρως χορταστικό και νόστιμο πιάτο

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο
4-5 πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουτάκι μπίρα
1 ½ κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
4-5 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τις μπριζόλες, τις βάζουμε σε μπολ, τις περιχύνουμε με την μπίρα, τη μία κουταλιά από το βούτυρο, το μέλι και τη μουστάρδα διαλυμένη στο χυμό λεμονιού.

Τις πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανακατεύουμε να πάει παντού το μείγμα, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τις μπριζόλες στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον μία ώρα.

Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ταψί.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις αραδιάζουμε γύρω από τις μπριζόλες.

Αλατίζουμε και περιχύνουμε το φαγητό με το μείγμα της μπίρας και το υπόλοιπο βούτυρο.

Ψήνουμε τις μπριζόλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Στο διάστημα αυτό τις γυρίζουμε για να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές.

Tip:
Μπορείτε να ξεροψήσετε τις πατατούλες βάζοντάς τις 5' στο γκριλ.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το icookgreek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :