Ψάρεμα : Προσοχή στη Δράκαινα (Μην ακουμπήσετε τα Αγκάθια της & Βίντεο Καθαρισμού της)

Μπορεί να πατήσουμε μια δράκαινα ενώ περπατάμε χαλαρά σε μια αμμώδη παραλία!!! 

Είναι ψάρι το οποίο του αρέσει να ενεδρεύει καμουφλαρισμένο μέσα στην άμμο, έχοντας έξω από την άμμο μόνο τα σκληρά μαύρα αγκάθια
του, τα οποία έχουν το δηλητήριο.

Η δράκαινα μπορεί να φτάσει τα 2 κιλά και είναι ένα ψάρι αρκετά επιθετικό προς τα μικρότερα ψάρια από αυτήν ή προς τα δολωματά μας.

Πιο επιθετική είναι τους καλοκαιρινούς μήνες και κυρίως τον Αύγουστο.

Η δράκαινα αρκετά συχνά, ειδικά όταν ψαρεύουμε σε αμμώδης παραλίες θα επισκεφτεί τα αγκίστρια μας.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει με μεγάλη προσοχή και με την χρήση ενός μυτοτσίμπιδου ή μιας μικρής πένσας να την βγάλουμε από το αγκίστρι μας και να την πετάξουμε πάλι πίσω στη θάλασσα.

Κάποιοι ψαράδες απλά βγάζουν τα αγκάθια της και την κρατάνε μιας και από ότι λένε καλή πολύ ωραία σούπα.

Έχει 8 αγκάθια που πρέπει να βγάλουμε, 6 στη ράχη στο πάνω μέρος του κεφαλιού της και 2 στα μάγουλα ψηλά κοντά στα βράγχια 1 δεξιά και 1 αριστερά!!!
Αν δεν προσέξουμε και μας τσιμπήσει με τα μαύρα αγκάθια της, ο πόνος είναι αφόρητος και το σημείο που θα μας τσιμπήσει πρήζεται και κοκκινίζει αμέσως. Σε ακραίες καταστάσεις μπορεί κάποιος να λιποθυμήσει ή να κάνει εμετό!!!

Ιδιαίτερη προσοχή σε όποιους έχουν θέμα με αλλεργίες, γιατί το τσίμπημά της μπορεί να προκαλέσει αλλεργικό σοκ!!!

Πρέπει αμέσως μόλις καταλάβουμε ότι μας τσίμπησε μια δράκαινα να απολυμάνουμε καλά το σημείο. Όσο περνάει η ώρα το δηλητήριο της εξασθενεί.

Επιπλέον το δηλητήριο της δράκαινας, όταν θερμανθεί από 50°C και πάνω, αδρανοποιείται (οι παλιοί ψαράδες προτείνουν να πλησιάσουμε την καύτρα ενός τσιγάρου στην πληγή). Αποφεύγουμε να βάλουμε πάγο στο σημείο που μας τσίμπησε!!!

Συνήθως μέσα σε 2-3 μέρες ο έντονος πόνος και το έντονο πρήξιμο υποχωρούν.

Πάντως αν είμαστε κοντά σε ένα ιατρικό κέντρο ή νοσοκομείο καλό θα είναι να το επισκεφτούμε για να είμαστε απόλυτα σίγουροι και ασφαλείς.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως την καθαρίζουμε...
Καλές ψαρευτικές εξορμήσεις σε όλους.

Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης , stefanos sea adventure

Δεν υπάρχουν σχόλια :