Χοιρινά σνίτσελ με προσούτο, ντομάτα και τυρί τσένταρ (συνταγή)

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πλήρες γευστικότατα γεύμα!!!

Υλικά

4 χοιρινά σνίτσελ
4 φέτες προσούτο
2 κ.γ. ψιλοκομμένο φασκόμηλο, φρέσκο ή ξερό
120 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί τσένταρ ή γκούντα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες (μόνο τη ψίχα χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια)
λίγο βούτυρο για τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Για το πανάρισμα:
2 αυγά χτυπημένα
φρυγανιά τριμμένη
αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ και τα καρυκεύουμε με το φασκόμηλο.

Τα αλευρώνουμε, τα περνάμε από το χτυπημένο αυγό και τα βουτάμε μέσα στην τριμμένη φρυγανιά και από τις δύο πλευρές.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο, θερμαίνουμε καλά και τηγανίζουμε τα σνίτσελ, μέχρι να ροδίσει η κρούστα τους.

Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και μετά σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι.

Απλώνουμε πάνω στα σνίτσελ τις φέτες από το προσούτο, στη συνέχεια τα κομματάκια ντομάτας και τέλος το τυρί.

Τα περιχύνουμε (προαιρετικά) με λίγη κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 15 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σερβίρετε με πατάτες τηγανητές ή πουρέ.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :