Μπουτάκι αρνίσιο μαριναρισμένο στο φούρνο (συνταγή)

Θα γλύφετε τα δάκτυλά σας...

Υλικά

1 μπουτάκι αρνίσιο
πατάτες κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια ή κυδωνάτες

Για τη μαρινάδα:
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
2 φύλλα δάφνης
2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
ξύσμα 1 μεγάλου λεμονιού
1 φλ. του τσαγιού κρασί λευκό
1 κ.σ. αλάτι χονδρό
1 κουταλιά της σούπας πράσινο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε το μπουτάκι και του κάνετε 4-5 εγκοπές με ένα μυτερό μαχαίρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα παραπάνω υλικά της μαρινάδας και βάζετε μέσα το μπουτάκι.

Το αφήνετε να μαριναριστεί για 5-6 ώρες φροντίζοντας να το γυρίζετε ώστε να το πιάσει η μαρινάδα.

Το βγάζετε από τη μαρινάδα και το βάζετε σε ταψί ή σε γάστρα με τις πατάτες ελαφρώς αλατισμένες [προσοχή στο αλάτι γιατί έχει μέσα η μαρινάδα].

Βάζετε στις εγκοπές τα σκόρδα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, αφού περιχύσετε με τη μισή μαρινάδα του και προσθέσετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο ή μια κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο και το πιπέρι.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :