Χιονιάς Αιγαίου!!! (Εκτίμηση καιρού πρωτοχρονιάς)

Ο Καιρός από 27/12 μέχρι την πρωτοχρονιά...

Είπα να δώσω και την δικιά μου αναλυτική εκτίμηση για τον επερχόμενο χιονιά που θα απασχολήσει από την Τετάρτη το βράδυ Πέμπτη
και Παρασκευή 28,29,30/12 κυρίως την ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Ελλάδα την ανατολική Πελοπόννησο Κυκλάδες και Κρήτη.

Αύριο γενικά βελτιωμένος καιρός με νεφώσεις το απόγευμα από τα βόρεια της χώρας με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, θερμοκρασίες κανονικές.

Τετάρτη γρήγορα θα αρχίσει η μεταβολή του καιρού από την βόρεια και κεντρική Ελλάδα με βροχές, καταιγίδες στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις προς το βράδυ μέχρι τα πεδινά, βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες.

Πέμπτη, Παρασκευή χιονοπτώσεις ακόμα και χιονοθύελλες στην ανατολική ηπειρωτική χώρα (ΜΕΣΑ Η ΑΤΤΙΚΗ) Κυκλάδες και Κρήτη. Θερμοκρασίες πολύ χαμηλές, βοριάδες 10μποφόρ. Να πω στην Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα επικρατεί ήλιος με δόντια.


ΑΤΤΙΚΗ

ΤΡΙΤΗ 27/12 Λίγες νεφώσεις προς το βράδυ θα πυκνώσουν με ασθενείς βροχές, βόρειοι άνεμοι 3 με 4μποφόρ, θερμοκρασία 5C-14C.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/12 Συννεφιά με βροχή η χιονόνερο και χιονοπτωσείς στα γύρω ορεινά, προς το βράδυ θα χιονίσει στα βόρεια προάστεια μέχρι 150-200μέτρα, βορίαδες ενισχυόμενοι σε θυελλώδεις προς το βράδυ και θερμοκρασία 3C-8C.

ΠΕΜΠΤΗ ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29,30/12 ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ (χιονοθύελλες στα κεντρικά και βόρεια του νομού Αττικης), θα χιονίζει μέχρι τα νότια παραθαλάσσια και θα υπάρχει ολική χιονόστρωση από τα 100-150 μετρά (10CM με 40 CM ΣΤΡΩΜΕΝΟ ΧΙΟΝΙ) ανάλογα με την περιοχή, μερική χιονόστρωση στο κέντρο και στη παραθαλάσσια ζώνη, βόρειοι άνεμοι 8-9μποφόρ, θερμοκρασία από -2C έως 2C.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΆΣ 31/12 ΠΑΓΩΝΙΑ ασθενείς χιονοπτώσεις το πρωί που θα σταματήσουν, βόρεια άνεμοι 6-7μποφόρ,θερμοκρασία -3C έως 4C.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 1/1/2017 Κρύο θα μπει το νέο έτος, με λίγες νεφώσεις, βοριάδες 5μποφόρ, θερμοκρασία -3C έως 7C.

(υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης των χιονοπτώσεων μέχρι το βράδυ της παραμονής ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ θα το δούμε!!!)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ!!!!
Πηγή : Παχνής Θεόδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια :