Χοιρινό κότσι με σάλτσα μπύρας (συνταγή)

Συνταγή για μερακλήδες του φαγητού

Υλικά για 2 άτομα

• 1 Χοιρινό κότσι μαζί με το δέρμα του (1.200-1.300 γρ. ανά δύο άτομα)
• 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Hellmann’s

Mild (απαλή)
• 1 καρότο ψιλοκομμένο σε λεπτές φέτες
• 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
• 1 πράσο ψιλοκομμένο
• 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
• 4 σκελίδες σκόρδο
• Αλάτι και πιπέρι ανάλογο
• 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
• 2 φύλλα δάφνης
80 γρ. Flora με Βούτυρο 
• 1 σπιτικός ζωμός κότας Knorr διαλυμένος μέσα σε 500 γρ. νερό 
• 250 ml χυμό πορτοκάλι 
• 2 κουτάκια μπύρα 
• 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο μέσα σε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

Εκτέλεση

Χαράζουμε το δέρμα από το χοιρινό κότσι με ένα κοπίδι ή κοφτερό μαχαίρι σε σχήμα ρόμβου σε όλη την επιφάνειά του. 

Καρυκεύουμε με το πιπέρι, το αλάτι, το θυμάρι και την πάπρικα και αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από τη μουστάρδα. 

Τρυπάμε με ένα μαχαίρι από την κάτω πλευρά του σε διάφορα σημεία και τοποθετούμε μέσα τις σκελίδες από το σκόρδο. 

Σε ένα ταψί ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, τη δάφνη και συμπληρώνουμε με τη μισή ποσότητα της μπύρας και με όλο τον χυμό πορτοκαλιού και τον ζωμό κότας περίπου τη μισή από την ποσότητά του. 

Βάζουμε πάνω από τα λαχανικά το κότσι με το δέρμα του προς τα πάνω. 

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο προθερμασμένο στους 175ο για 1 ώρα και 30’.

Όταν περάσει η ώρα, αποσύρουμε το αλουμινόχαρτο, δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200ο-210ο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30’ ακόμα έως ότου το δέρμα του να πάρει ένα σκούρο χρώμα και να αποκτήσει τραγανή υφή. 

Όταν το κότσι είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το ταψί και ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα ότι έχει απομείνει από τα λαχανικά και τους μαγειρεμένους ζωμούς τους. 

Συμπληρώνουμε με τον υπόλοιπο ζωμό κότας, την υπόλοιπη μπύρα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10’ ακόμα, σουρώνουμε τη σάλτσα σε ένα τηγάνι. 

Προσθέτουμε Flora με Βούτυρο, το αφήνουμε να λιώσει για να δώσει τη γυαλάδα του και τη γεύση του. 

Τέλος, δένουμε τη σάλτσα με το διαλυμένο κορν φλάουρ. 

Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από το κότσι και σερβίρουμε.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το flora.com.gr!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :