Χοιρινό κοκκινιστό (συνταγή)

Όταν μια συνηθισμένη συνταγή μπορεί με 2 μικροαλλαγές να απογειώση την γεύση

Υλικά

• ½ κιλό χοιρινός Λαιμός κομμένος σε μέτρια κομμάτια για κοκκινιστό 
• ½ κιλό χοιρινή Σπάλα κομμένος σε μέτρια
κομμάτια για κοκκινιστό 
• 1 κρεμμύδι ξερό μέτρια ψιλοκομμένο 
• 2 καρότα μέτρια κομμένα σε φέτες
• 2 κολοκυθάκια μέτρια κομμένα σε φέτες 
• 1 συσκευασία Pummaro ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι 
• 100 γρ. Λευκό ξηρό κρασί 
• 1 Knorr σπιτικός ζωμός λαχανικών 
• 1 κουτ. σούπας Pummaro πελτέ ντομάτας 
• 1 ξυλάκι κανέλας 
• 2-3 κομμάτια μπαχάρι σε σπόρους 
• 1-2 φύλλα δάφνης 
• 150 γρ. Flora με βούτυρο 
• Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα κομμάτια από το κρέας και συμπληρώνουμε κρύο νερό μέχρι να τα καλύψει και τα προ-βράζουμε για 15-20 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια του προ-βρασμού τους τα ξαφρίζουμε. 

Στη συνέχεια σουρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα ξεπλένουμε σε κρύο, τρεχούμενο νερό της βρύσης. 

Σε μία άλλη καθαρή κατσαρόλα ρίχνουμε το Flora με Βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει και να θερμανθεί μέτρια. 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τα προ-βρασμένα κομμάτια από το χοιρινό κρέας και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα ανακατεύοντας σταδιακά. 

Κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά συνεχίζουμε ανακατεύοντας, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τον σπιτικό ζωμό λαχανικών, την ψιλοκομμένη τομάτα και τον πελτέ μαζί με λίγο καυτό νερό. 

Μετά από 15 λεπτά προσθέτουμε και τις φέτες από τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου δέσει η σάλτσα και μείνει με το λάδι της.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το flora.com.gr!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :