Μοσχάρι με κυδώνια

Μια ξεχωριστή συνταγή που θα την λατρέψετε

Υλικά

1 με 2 φύλλα δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
3-4 κεφαλάκια γαρύφαλλο

4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
αλάτι και πιπέρι
1 1/2 κιλό μοσχάρι από το κιλότο
χυμός από 1 λεμόνι
1 φλιτζάνι μπράντι
2 με 3 κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα



Εκτέλεση

Σοτάρετε το κρέας με το Βιτάμ Culinese, ώσπου να κάνει μια ροδοκόκκινη κρούστα.

Το σβήνετε με το μπράντυ, προσθέτετε τα μπαχαρικά και τη δάφνη, 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και το αφήνετε να σιγοβράσει 45’ περίπου.

Βάζετε τα κυδώνια σε άλλη κατσαρόλα, να πάρουν 1 με 2 βράσεις, χύνετε το νερό τους και τα προσθέτετε στο κρέας. Ρίχνετε και το χυμό λεμονιού και τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί 1/2 ώρα ακόμη.

Όταν κρυώσει λίγο το κρέας, το κόβετε σε φέτες και το βάζετε σε πιατέλα, με τη σάλτσα του και τα κυδώνια.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το vitam.gr!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :