Πιλάφι Θαλασσινών

Μια θρεπτική και πολύ νόστιμη συνταγή

Υλικά

3 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες και κίτρινες)
3 μεσαία κρεμμύδια
5 ντομάτες

4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
300 g λευκό ρύζι
½ κουτάλι πάπρικα
500 g ανάμεικτα κατεψυγμένα θαλασσινά
750 ml ζωμό λαχανικών Knorr
1 μικρό ματσάκι φρέσκο κορίανδρο (περίπου 15 g)
6 κουταλιές dressing γιαουρτιού



Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C. 2 


Κόβετε τις πιπεριές σε λεπτά δακτυλίδια. 

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια. 

Ψιλοκόβετε τις 2 ντομάτες ενώ τις υπόλοιπες τις κόβετε σε ροδέλες. 3 

Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι το Βιτάμ Culinesse, και προσθέτετε 2/3 από τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, και τα τηγανίζετε για 4 λεπτά. 

Μετά προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες (όχι τις ροδέλες) και ψήνετε για ένα λεπτό ακόμη.

Προσθέτετε το ρύζι και τη πάπρικα, τηγανίζετε για 2 ακόμη λεπτά και τέλος ρίχνετε τα θαλασσινά.


Μεταφέρετε το πιλάφι σε ένα ταψάκι, προσθέτετε το ζωμό λαχανικών, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο ή καπάκι και ψήνετε για 45 λεπτά. 

Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε τον κορίανδρο. 

Ανακατεύετε τις ροδέλες ντομάτας με το υπόλοιπο κρεμμύδι με τον κορίανδρο και το dressing γιαουρτιού. Βγάζετε το μείγμα με τα θαλασσινά από το φούρνο και σερβίρετε με ντομάτα και κρεμμύδι στο πλάι

Για ένα σπιτικό dressing γιαουρτιού, αναμειγνύετε 5 κουταλιές γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και 1 κουταλιά light μαγιονέζα, μια πρέζα πάπρικα και μία πρέζα μαύρο πιπέρι. 


Προσθέτετε ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το nutrimed.gr!!!     

Δεν υπάρχουν σχόλια :