Recommended Post Slide Out For Blogger

Πέθανε ο Μηνάς Χατζησάββας

Έφυγε το βράδυ της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Γεννημένος το 1948, ο Μηνάς Χατζησάββας ήταν απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (1969) και υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά
μέλη του Ελεύθερου Θεάτρου (1970). Έπαιξε σε πολλά θεατρικά έργα, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Με το ψευδώνυμο "Πρόδρομος Σαββίδης" εξέδωσε τις συλλογές διηγημάτων: "Σπέρμα", "Η χαμένη" και "Δύο σταγόνες βροχή". Το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία του "Η ζωή ενάμιση χιλιάρικο".

Στενή υπήρξε και η σχέση του Μηνά Χατζησάββα με το αρχαίο δράμα. Είχε παίξει σε τραγωδίες και κωμωδίες στην Επίδαυρο.

Σημειώνεται πως ο Μηνάς Χατζησάββας συμμετείχε και στην νέα ταινία του Χ. Παπακαλιάτη "Ένας άλλος κόσμος" που θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 17 Δεκεμβρίου.

Ο Μηνάς Χατζησάββας είχε εκδόσει τρεις συλλογές διηγημάτων «Σπέρμα», «Η Χαμένη», «Δύο Σταγόνες Βροχή», με το ψευδώνυμο Πρόδρομος Σαββίδης.

Έκτοτε συνεργάστηκε σε σενάρια με το ίδιο ψευδώνυμο, και το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία Η Ζωή Ενάμισυ χιλιάρικο της Φ. Σισκοπούλου.

Εργάστηκε επίσης στο ραδιόφωνο σε πολλές εκπομπές λόγου και ποίησης, καθώς και σε θεατρικά έργα.

Η φιλμογραφία του ως ηθοποιός:

Όμορφες μέρες (1970)
Ιωάννης ο βίαιος (1973)
1922 (1978)
Ανατολική περιφέρεια (1979)
Ρεπό (1982)
Ο έρωτας του Οδυσσέα (1984)
Μια τόσο μακρυνή απουσία (1985)
Η άλλη όψη (1991)
Κλειστή στροφή (1991)
Η εποχή των δολοφόνων (1993)
Η ζωή ενάμισυ χιλιάρικο (1995)
Απόντες (1996)
Mirupafshim [Μιρουπάφσιμ] (1997)
... κι αύριο μέρα είναι (2001)
Ακροβάτες του κήπου (2001)
Μια μέρα τη νύχτα (2001)
Lilly’s story (2002)
Η τρίτη νύχτα (2002)
Ο βασιλιάς (2002)
Ωραία Ελένη (2004)
J.A.C.E. (2011)
Άδικος κόσμος (2011)
Απ' τα κόκαλα βγαλμένα (2011)
Miss Violence (2013)

Τηλεοπτικές σειρές στις οποίες είχε παίξει:

Η αγάπη άργησε μια μέρα
Νυκτερινό δελτίο
Το 13ο κιβώτιο
Αναμορφωτήριον
Ποτέ δεν ξέρεις
Ο πρίγκιπας
Καθρέφτες
Κλειστοί δρόμοι
Εσύ αποφασίζεις
Μωβ-Ροζ
Άμυνα ζώνης
Αναστασία
Αντίστροφη μέτρηση
Απών
Κόκκινος κύκλος
10η εντολή
Ανατομία ενός εγκλήματος
Θυσία
Τμήμα ηθών
1821
Ο έρωτας του Οδυσσέα
Οι αγνοημένοι
Μια νύχτα σαν κι αυτή...: Πρώτος λαχνός
Ιστορίες μυστηρίου και φαντασίας
Όνειρο ήταν
Διπλή αλήθεια
Πηγή : news247.gr, news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :