Μελιτζανόπιτα

Πλούσια γέυση και άκρως χορταστική!!!

Υλικά

1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο 
2 αυγά ½ κουταλάκι τριμμένη κανέλλα 
250 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί 
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κύβους 
600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα 
400 γρ. φύλλο κρούστας 
3 τριμμένα κρεμμύδια 
2 κουταλιές ρύζι Καρολίνα 
1 μέτρια ψιλοκομμένη τομάτα ή ½ φλιτζάνι Σπιτική Τομάτα

Εκτέλεση

Σόταρε τα κρεμμύδια με τα 50 γρ. Βιτάμ Βιτάμ Το Βιτάμ είναι σημαντική πηγή βιταμινών A, D και Ε. Culinesse, πρόσθεσε τις μελιτζάνες και τον κιμά να σοταριστούν κι αυτά, και σβήσε με το κρασί. 

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, πρόσθεσε την τομάτα, την κανέλα, τον άνηθο, το ρύζι και αλατοπίπερο, πρόσθεσε τον σπιτικό ζωμό και άφησε την κατσαρόλα για άλλο 1 λεπτό στη φωτιά, πριν την αποσύρεις.

Χτύπα τα αυγά με την κεφαλογραβιέρα και την παρμεζάνα και ανακάτεψέ τα με το μείγμα της μελιτζάνας

Άλειψε ένα ταψί με λίγο από το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse, στρώσε μέσα τα μισά φύλλα (καλά αλειμμένα ένα-ένα με Bιτάμ Culinesse), από πάνω άπλωσε τη γέμιση της μελιτζανόπιτας και τέλος τα υπόλοιπα φύλλα, αλειμμένα κι αυτά το καθένα με Bιτάμ Culinesse. 

Χάραξε τη μελιτζανόπιτα, ράντισέ τη με λίγο κρύο νερό και ψήσ’ τη για 30-40 λεπτά σε φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το cookoo.gr!!!      

Δεν υπάρχουν σχόλια :