Κεφτέδες κοτόπουλου με σάλτσα από πιπεριές και μανιτάρια, παρέα με πιλάφι μπασμάτι

Απίστευτη γεύση, τρομερή νοστιμιά!!!

Υλικά

Για τη σάλτσα από πιπεριές και μανιτάρια:
80 γρ. ελαιόλαδο
120 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, σε φέτες

150 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μέτριο καρέ
120 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μέτριο καρέ
120 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μέτριο καρέ
30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
100 γρ. κρασί λευκό
500 γρ. ντομάτα κονκασέ, από κονσέρβα
150 γρ. νερό 
40 γρ. πελτές ντομάτας ζάχαρη, αν χρειάζεται 
3 γρ. ξύσμα λεμονιού 
4 γρ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη 
4 γρ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο 
80 γρ. βούτυρο 
αλάτι


Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα:
20 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
35 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
100 γρ. καρότο, ψιλοτριμμένο
600 γρ. κιμάς από κοτόπουλο στήθος
30 γρ. σάλτσα σόγιας
220 γρ. ψωμί για τοστ, αλεσμένο
1 αβγό
5 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
9 γρ. αλάτι
ηλιέλαιο
αλεύρι για το τηγάνισμα


Για το τελείωμα του πιάτου 
κεφτέδες από κοτόπουλο
σάλτσα με πιπεριές και μανιτάρια
ρύζι πιλάφι
αλάτι


Για τη σάλτσα από πιπεριές και μανιτάρια 
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. 
Μαγειρεύουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσουν. 
Αλατίζουμε, ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μυρίσει. 
Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ και το νερό, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. 
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα του λεμονιού και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. 
Αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται. 

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα:
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει. 
Προσθέτουμε το σκόρδο, μέχρι αυτό να μυρίσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κρυώνουμε το μίγμα με το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σ' ένα μπολ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέγεθος 50 γρ. τον καθένα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τους κεφτέδες.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για το τελείωμα του πιάτου:
Βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τους κεφτέδες και σιγομαγειρεύουμε, μέχρι οι κεφτέδες να είναι έτοιμοι.
Αλατίζουμε και ανακατεύουμε με ήρεμες κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε μαζί με το πιλάφι.
Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή αυτή την κυρία Οικονόμου και το yiannislucacos.gr!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια :