Ο στρατός των Σκοπίων φτιάχνει σήμερα φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα

Στο σημείο το οποίο διασχίζουν οι μετανάστες που κατευθύνονται προς τη δυτική Ευρώπη

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι στρατιώτες άρχισαν να τοποθετούν μεγάλους μεταλλικούς στύλους μέσα στο έδαφος και να ξεδιπλώνουν
συρματόπλεγμα, υψώνοντας φράγμα παρόμοιο με αυτό που ύψωσε η Ουγγαρία στα νότια σύνορά της με τη Σερβία και την Κροατία προκειμένου να σταματήσει το κύμα των μεταναστών.

Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί περνούν ανεμπόδιστα μέσω των Βαλκανίων, οι οποίοι έφθασαν στην Ελλάδα δια θαλάσσης από την Τουρκία.

Ωστόσο, η διέλευση απαγορεύεται για τους μετανάστες όλων των άλλων εθνικοτήτων, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, η οποία έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες από Ιρανούς, Πακιστανούς, Μαροκινούς και άλλους.

Πρωινές ώρες άρχισαν από την πλευρά της FYROM εργασίες κατασκευής φράχτη με συρματόπλεγμα στην οριογραμμή σε μήκος τριών-τεσσάρων χιλιομέτρων μεταξύ της όχθη του Αξιού ποταμού και του όρους Πάϊκο", δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ πηγή της αστυνομίας του Κιλκίς η οποία έχει την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων στην περιοχή της Ειδομένης όπου συρρέουν καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες με σκοπό να προωθηθούν στα Σκόπια και από εκεί στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

"Εργάζονται γύρω στα πεντακόσια άτομα με στρατιωτικές φόρμες, τα οποία τοποθετούν μεταλλικούς σωλήνες ύψους ενάμισι μέτρου και σε απόσταση τριών μέτρων μεταξύ τους. Ήδη έχουν τοποθετήσει συρματόπλεγμα σε απόσταση εκατό μέτρων από την πλευρά του Αξιού", πρόσθεσε.

Τα Σκόπια είχαν προαναγγείλει από τα μέσα Νοεμβρίου την ανέγερση φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα "σε περίπτωση που ευρωπαϊκές χώρες μειώσουν τον αριθμό προσφύγων που δέχονται" και η σχετική απόφαση είχε ληφθεί από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας. Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμιζόταν πως "ένας τέτοιος φράκτης δεν θα στοχεύει στο κλείσιμο των συνόρων αλλά στον περιορισμό των προσφυγικών ροών, σύμφωνα και με τον αριθμό προσφύγων και των μεταναστών που θα δέχονται οι ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες αυτοί κατευθύνονται".

Πηγή : lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :