Recommended Post Slide Out For Blogger

Ρολό Σοκολάτας με Κάστανο

Μια συνταγή από τη σχολή Le Monde

Υλικά

Για το μπισκότο σοκολάτας:
140γρ. ασπράδια

140γρ. ζάχαρη
80γρ. κρόκους
30γρ. κακάο ΙΟΝ κοσκινισμένο

Για το σιρόπι κακάο:
50ml νερό
50γρ. ζάχαρη
10γρ. κακάο ΙΟΝ

Για την κρέμα σοκολάτας:
130ml γάλα
200γρ. σταγόνες κουβερτούρας υγείας ΙΟΝ
400ml κρέμα γάλακτος
160γρ. κάστανα γλασέ

Εκτέλεση

1. Για το μπισκότο σοκολάτας, χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε σταδικά τη ζάχαρη. 
2. Αποσύρετε από το μίξερ, με ένα σύρμα χειρός προσθέστε τους κρόκους και τέλος, το κακάο ΙΟΝ. 
3. Απλώστε σε ένα ταψί με λαδόκολλα το μίγμα σε πάχος 2 cm και ψήστε στους 190°C για 7’. 
4. Για το σιρόπι, βάλτε τη ζάχαρη με το νερό να πάρουν μια βράση. Προσθέστε το κακάο ΙΟΝ και ανακατέψτε να πάρει άλλη μια βράση. 
5. Για την κρέμα σοκολάτας, βράστε το γάλα και περιχύστε το πάνω στη σοκολάτα ΙΟΝ. 
6. Ανακατέψτε να γίνει ένα γυαλιστερό μίγμα. Αφήστε να κρυώσει και προσθέστε τη μισοχτυπημένη κρέμα γάλακτος
7. Αφρατέψτε προσεκτικά με μια σπάτουλα, για να δημιουργηθεί μια λεία κρέμα σοκολάτας. 
8. Αναποδογυρίστε το παντεσπάνι πάνω σε μια λαδόκολλα. 
9. Σιροπιάστε το ελαφρώς και απλώστε την κρέμα σοκολάτας. 
10. Απλώστε αρκετά κάστανα γλασέ σε όλη την επιφάνεια της κρέμας. 
11. Τυλίξτε και σφίξτε καλά τον κορμό (να μην έχει κενά). 
12. Ξεκουράστε τον για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο. Βγάλτε τη λαδόκολλα από τον κορμό και σιροπιάστε παντού. 
13. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, γαρνίρετε με την κρέμα σοκολάτας, κοσκινισμένο κακάο ΙΟΝ και μερικά κάστανα γλασέ.
Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή αυτή την κυρία Οικονόμου και το ionsweets.gr!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :