Κορμός σοκολάτας με κρέμα από φραγκόσυκο

Δοκιμάστε το, σίγουρα θα σας αρέσει πολύ...

Υλικά για το παντεσπάνι

2 αβγά
100γρ. κακάο ΙΟΝ
50γρ. βούτυρο

80γρ. αλεύρι
80γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. βανίλια
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Υλικά για την κρέμα 

150ml γάλα
3 κρόκοι αβγών
4 φραγκόσυκα
100γρ. ζάχαρη
80γρ. κόρν φλάουερ

Υλικά για το γλάσο σοκολάτας

120γρ. Κουβερούρα ΙΟΝ Κλασική
150γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και τα αβγά. 
2. Όταν αφρατέψει το μείγμα συμπληρώνετε το κακάο και το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
3. Απλώνετε το μείγμα σε ένα ταψάκι 30x30cm με λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º για 15’. 
4. Καθαρίζετε τα φραγκόσυκα με ένα γάντι για να μη σας τρυπήσουν τα αγκάθια τους. Τα πολτοποιείτε με το χέρι σας και τα περνάτε από μια σίτα ώστε να πάρετε τη ψίχα τους μόνο χωρίς τα σπόρια. 
5. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, τη ψίχα από τα φραγκόσυκα, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το κορν φλάουερ. Ανακατεύετε εντατικά σε χαμηλή φωτιά έως ότου έχετε μια κρέμα. 
6. Για το γλάσο σοκολάτας ρίχνετε σε ένα μπεν μαρί την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα αφού πρώτα την σπάσετε σε κομμάτια. Ανακατεύετε μέχρι να να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
7. Όταν ψηθεί το παντεσπάνι αλέιφετε πάνω του την κρέμα φραγκόσυκου και το τυλίγετε σε ρολό. 
8. Τυλίγετε το ρολό σε μια λαδόκολλα και το βάζετε στο ψυγείο για 10’ περίπου. Στη συνέχεια αφαιρείτε τη λαδόκολλα και περιχύνετε τον κορμό με το γλάσο σοκολάτας. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε

Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή αυτή την κυρία Οικονόμου και το ionsweets.gr!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :