Μπανάνα: το σούπερ - φρούτο με περισσότερα οφέλη απ’ όσα νομίζαμε!

Πόσοι λόγοι υπάρχουν για να βάλετε στην καθημερινότητα σας την μπανάνα; Πολλοί!

Μάλιστα οι επιστήμονες συνιστούν να καταναλώνουμε όχι μία, αλλά δύο ημερησίως.

Και αυτό γιατί τα οφέλη στην υγεία μας είναι τόσο
σημαντικά που αξίζει να αντικαταστήσουν κάποιο άλλο σνακ. Συγκεκριμένα:
    • Ενέργεια: μία με δύο μπανάνες πριν την προπόνηση, προφέρει αντοχή και ενέργεια για περισσότερο από μία ώρα άσκησης. Επίσης το κάλιο που περιέχει σας αποτρέπει από τις μυϊκες κράμπες. 
    • Κατάθλιψη: η μπανάνα περιέχει υψηλά επίπεδα τρυπτοφάνης, η οποία μετατρέπεται από τον οργανισμό μας σε σεροτονίνη. Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής στον εγκέφαλο που κάνει τους ανθρώπους να χαλαρώσουν, να αισθάνονται ευτυχείς, και τους βελτιώνει τη διάθεση. 
    • Πίεση: η μπανάνα βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και σας προστατεύει από εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή, επειδή έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και υψηλή σε κάλιο, πράγμα ιδανικό για την καρδιά. 
    • Δυσκοιλιότητα: οι μπανάνες περιέχουν φυτικές ίνες που τονώνουν το έντερο.
    • Αναιμία: η μπανάνα μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με αναιμία, παρέχοντας τους μία πλούσια δόση σιδήρου, η οποία διεγείρει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και αιμοσφαιρίνης και ενισχύει την παροχή αίματος. 
    • Νεύρα: η μπανάνα βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και είναι πλούσια σε βιταμίνη Β,οι οποία ηρεμεί το νευρικό σύστημα με αποτέλεσμα μια συνολική βελτίωση της διάθεσης.
    Πηγή : iatros4u.gr

      Δεν υπάρχουν σχόλια :