6 τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία - Παγκόσμιο Σοκ (βίντεο)

Η τραγωδία παίρνει γιγαντιαίες διαστάσεις στη Γαλλία

Σε «κόκκινο συναγερμό»  βρίσκεται σήμερα η Γαλλία αλλά και η Ευρώπη και οι ΗΠΑ ενώ η λέξη «πόλεμος» που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του
γαλλικού Τύπου είναι αυτή που περιγράφει καλύτερα όλα όσα συνέβησαν στο Παρίσι και τα κύματα φόβου που εξαπλώνονται στην Ευρώπη.

Η Γαλλία ξύπνησε σήμερα σε κατάσταση σοκ και μετρά τις πληγές της από τα πρωτοφανή χτυπήματα σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσάς της και το Stade de France, όπου βρισκόταν και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Μέχρι στιγμής ο απολογισμός από τις τρεις επιθέσεις αναφέρει 129 νεκρούς και πάνω από 200 τραυματίες, με περίπου 80 να είναι σε κρίσιμη κατάσταση

Oι γαλλικές αρχές δεν έχουν δώσει καμία πληροφορία για την ταυτότητα των δραστών-οκτώ όπως έχει ανακοινωθεί ως τώρα- που έχουν πέσει νεκροί.

Μαυροφορομένοι άνδρες με καλάσνικοφ και εκρηκτικά εισέβαλαν στο συναυλιακό χώρο - όπου 1.000 άτομα περίμεναν να ξεκινήσει συναυλία - φωνάζοντας ότι οι πράξεις τους είναι αντίποινα για τη γαλλική ανάμειξη στη Συρία. Ενώ μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες σημειώνουν πως έξω από το στάδιο εντοπίστηκαν δυο διαμελισμένα πτώματα τα οποία δεν αποκλείεται να ανήκουν σε βομβιστές αυτοκτονίας!

Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος με μηνύματά του στο διαδίκτυο, απειλώντας μάλιστα πως στη συνέχεια θα μπουν στο στόχαστρό του η Ρώμη και το Λονδίνο. Οι πρώτες αναφορές από μυστικές υπηρεσίες φαίνεται να αποδέχονται τη γνησιότητα της ανάληψης ευθύνης δεδομένου πως υπάρχουν μαρτυρίες πως οι δράστες φώναζαν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, ενώ προς αυτή τη κατεύθυνση δείχνουν και οι καμικάζι αυτοκτονίας που ανατινάχτηκαν έξω από το Stade De France.

Ο δήμαρχος του Παρισίου κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους ενώ ειδικές δυνάμεις του στρατού ανέλαβαν δράση τους δρόμους καθώς τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο εκτάκτου ανάγκης.

Το μετρό του Παρισιού είναι κλειστό και τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα δημοτικά κτίρια δόθηκε εντολή από τις γαλλικές αρχές να παραμείνουν κλειστά σήμερα.

Παράλληλα, στους δρόμους του Παρισιού μαζί με την αντιτρομοκρατική έχει βγει και ο γαλλικός στρατός προκειμένου να συνδράμει στις επιχειρήσεις.


Πηγή : lifo.gr, sport-fm.gr, newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :