Τιραμισού με λευκή σοκολάτα, ανθότυρο και μαχλέπι

Το κλασικό τιραμισού σε μία πιο εντυπωσιακή και ελαφριά εκδοχή

Υλικά

Για το παντεσπάνι
2 αβγά
180ml γάλα
80γρ. βούτυρο
200γρ. αλεύρι μαλακό
2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1κ.γ. μαχλέπι
100γρ. ζάχαρη

Για το σιρόπι
1 διπλή δόση εσπρέσσο
1 σφηνάκι κονιάκ
30γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα
200ml κρέμα γάλακτος
180γρ. Κουβερτούρα ΙΟΝ Λευκή
200γρ. ανθότυρο

Για τη γαρνιτούρα
20γρ. ΙΟΝ Κακάο
20γρ. Κουβερτούρα ΙΟΝ λευκή

Εκτέλεση

1. Χτυπατε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη, τα αβγά, το βούτυρο και το μαχλέπι. 

2. Στη συνέχεια αφού κατεβάσετε την ταχύτητα σε μέτρια προσθέτετε το γάλα, το μπέικιν πάουντερ και σιγά-σιγά το αλεύρι. 

3. Αδειάζετε το χυλό σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα διάστασης 30x20cm και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º για 15’. 

4. Για το σιρόπι ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το εσπρέσσο με το κονιάκ και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 

5. Αφού ψηθεί το παντεσπάνι το κόβετε σε 6 κομμάτια και το σιροπιάζετε ελαφρώς με το σιρόπι. 

6. Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα ΙΟΝ. 

7. Χτυπάτε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το ανθότυρο με την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια συμπληρώνετε την λευκή σοκολάτα. 

8. Τοποθετείτε ένα παντεσπάνι, απλώνετε από πάνω μια κουταλιά απο την κρέμα. Βάζετε και δεύτερο παντεσπάνι και απλώνετε άλλη μια κουταλιά από την κρέμα. 

9. Γαρνίρετε με Κακάο ΙΟΝ και τριμμένη λευκή κουβερτούρα. Επαναλαμβάνετε για τα άλλα 2 τιραμισού.

Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή αυτή την κυρία Οικονόμου και το ionsweets.gr!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :