Σοκολατένιο γλύκισμα με μπισκότα και μερέντα

Μια υπέροχη συνταγή

Υλικά συνταγής

1 πακέτο πτι μπερ [225 γρ.]
1 κιλό φρέσκο γάλα, πλήρες + 300 γρ. επιπλέον για τα μπισκότα
4 αυγά
250 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. Nutella ή Μερέντα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων 20×20 εκ. πάνω σε μια επίπεδη πιατέλα [ή χρησιμοποιείστε ένα ταψάκι επενδεδυμένο με μεμβράνη].

Ζεσταίνετε το 1 κιλό γάλα σε μια κατσαρόλα. Παράλληλα, βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά και τα ανακατεύετε καλά με έναν αυγοδάρτη. Λίγο πριν βράσει το γάλα, το αποσύρετε και ρίχνετε το 1/3 στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας.

Αδειάζετε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα που κοχλάζει. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη Μερέντα και ανακατεύετε καλά μέχρι όλη η κρέμα να γίνει σοκολατένια.

Βάζετε τα 300 γρ. γάλα σε ένα μπολ. Βουτάτε τα πτι μπερ ένα-ένα στο γάλα και τα στρώνετε μέσα στο τσέρκι, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η βάση. Με μια κουτάλα ρίχνετε από πάνω τη μισή κρέμα, η οποία θα είναι ακόμα χλιαρή. Την απλώνετε και από πάνω βάζετε άλλη μια στρώση από πτι μπερ, βουτηγμένα σε γάλα. Συνεχίζετε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνετε με πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα.

Βάζετε τη τουρτίτσα στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες, ώστε να σφίξει τη κρέμα. Ξεφορμάρετε, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κακάο [προαιρετικά] κόβετε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.


Η τούρτα αυτή είναι μικρή. Αν θέλετε μεγαλύτερη, τη βάζετε σε μεγαλύτερο τσέρκι και διπλασιάζετε ή τριπλασιάζετε αναλόγως τη δόση

Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή αυτή την κυρία Οικονόμου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :