Skarp : Η ξυριστική μηχανή με λέιζερ (βίντεο)

Υπόσχεται να φέρει την επανάσταση στο ξύρισμα

Ορμώμενοι από το γεγονός ότι πάνω από 2 δισεκατομμύρια ξυραφάκια, μόνο στις ΗΠΑ, καταλήγουν στους σκουπιδότοπους λόγω της
δυσκολίας ανακύκλωσής τους, αλλά και από το ότι η τεχνολογία του ξυρίσματος παραμένει -στην ουσία της- ίδια τα τελευταία 2000 χρόνια, οι δημιουργοί του SKARP, αποφάσισαν να κάνουν μια ριζοσπαστική προσέγγιση στην ξυριστική μηχανή, σαν αντικείμενο καθημερινής χρήσης.

Για το λόγο αυτό παρουσίασαν στο Kickstarter το πρώτο ξυραφάκι που αντικαθιστά τη συμβατική λάμα με μια ακτίνα λέιζερ η οποία προσφέρει βαθύ ξύρισμα, αποτρέπει τα κοψίματα και τους ερεθισμούς, δεν απαιτεί ακριβά ανταλλακτικά και το κυριότερο είναι φιλικό προς το περιβάλλον αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέτρητες φορές χωρίς να παράγει επικίνδυνα απόβλητα.

Ένα προϊόν που φιλοδοξεί να φέρει την επανάσταση στο ξύρισμα, αφού εκτός από τα παραπάνω, λειτουργεί μεν στο νερό αλλά δεν απαιτεί τη χρήση νερού, εξυπηρετώντας και όσους μένουν σε ξηρά κλίματα ή σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση και λειτουργεί με μια μπαταρία ΑΑΑ, ενώ η ακτίνα λέιζερ, έχει διάρκεια ζωής 50.000 ωρών.

Ο Σoυηδός εφευρέτης του SKARP, Morgan Gustavsson, που εργάζεται τα τελευταία 30 χρόνια στο χώρο των καλλυντικών, είχε την ιδέα του ξυραφιού από λέιζερ από το 2001, όμως περίμενε να ωριμάσει η εν λόγω τεχνολογία και μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του -επιστήμονες και designers- εκμεταλλεύτηκαν παράλληλα την τεχνολογία 3D printing, προκειμένου να δώσουν μορφή στο επαναστατικό προϊόν.

Όπως φαίνεται, το SKARP δείχνει να κερδίζει το ενδιαφέρον πολλών χρηματοδοτών της πλατφόρμας, αφού η καμπάνια τους στο Kickstarter, αν και απομένουν 20 μέρες μέχρι την ολοκλήρωσή της, έχει συγκεντρώσει πάνω από 4.500 συμμετοχές, που έχουν αποφέρει έως τώρα 703.000 δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αρχικό στόχο των 160.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τη σελίδα του Skarp στο Kickstarter, η συσκευή ξυρίσματος "του 21ου αιώνα", θα ξεκινήσει να διατίθεται τον Μάρτιο του 2016, σε τιμή που δεν θα ξεπερνά τα 90 δολάρια.

Παρακολουθήστε το βίντεο της καμπάνιας του εντυπωσιακού SKARP:
Πηγή : lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :