Καρυδόπαστα μελαχρινή

Γλυκία απόλαυση

Υλικά

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 ½ κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ 
250 γρ. ζάχαρη
3 αυγά 
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα 
150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη 
50 γρ. γάλα 
150 ml κρέμα γάλακτος 
250 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη 

Για το γλάσο και το γαρνίρισμα 250 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια 150 ml κρέμα γάλακτος 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη ψίχα από καρύδι ή φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένα (προαιρετικά) σαντιγί για το γαρνίρισμα (προαιρετικά).

Εκτέλεση

1.Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, ανακατεύετε και προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.

2.Ανακατεύετε καλά και στο τέλος προσθέτετε την καρυδόψιχα συνεχίζοντας να ανακατεύετε. Αδειάζετε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου 45. Αφήνετε την καρυδόπαστα να κρυώσει και καλύπτετε την επιφάνεια με το γλάσο σοκολάτας.

3.Για το γλάσο σοκολάτας βάζετε σε μπολ τα κομματάκια σοκολάτας. Ζεσταίνετε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και αδειάζετε το καυτό μείγμα πάνω από τις σταγόνες. Αφήνετε για 1 λεπτό και ανακατεύετε με μια πλαστική κουτάλα σιγά-σιγά μέχρι να αποκτήσετε ένα γυαλιστερό και ομοιόμορφο γλάσο. Αφήνετε το γλάσο να κρυώσει λίγο και το απλώνετε στην κρύα καρυδόπαστα.

Γαρνίρετε αν θέλετε με φιστίκια ή καρύδια χοντροκομμένα και σαντιγί
Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή αυτή την κυρία Οικονόμου!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :