Triffle σοκολάτας

Γλυκία απόλαυση

Υλικά

Για το παντεσπάνι σοκολάτας
4 αβγά 30γρ.
κρυσταλλική ζάχαρη 60γρ.

Σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ 72%
κακάο 40γρ.
βούτυρο 60γρ. αμύγδαλο πούδρα

Για το σιρόπι 

κακάο 50ml 
νερό 50γρ. 
ζάχαρη 10γρ. κακάο ΙΟΝ



Για το τράϊφλ 

Σοκολάτας 300γρ.
Σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ 72% κακάο
300ml κρέμα γάλακτος


Για το γλάσο 

Σοκολάτα 130ml 
κρέμα γάλακτος 100γρ.
Σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ 72% κακάο

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:
1. χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για περίπου 6’ (να φουσκώσει το μίγμα). 
2. Λιώστε τη σοκολάτα ΙΟΝ μαζί με το βούτυρο. Αποσύρετε από το μίξερ, προσθέστε το μίγμα σοκολάτα-βούτυρο και τέλος την πούδρα αμύγδαλου. 
3. Τοποθετήστε το μείγμα στο ταψάκι και ψήστε για 15’ στους 170°C. 

Για το σιρόπι:

4. βάλτε το νερό με τη ζάχαρη να πάρουν μια βράση. Προσθέστε το κακάο και ανακατέψτε να πάρει άλλη μια βράση. 
5. Για το τράιφλ σοκολάτας λιώστε τη σοκολάτα ΙΟΝ σε μπεν μαρί. Χτυπήστε ελαφρά την κρέμα γάλακτος. 
6. Με μια σπάτουλα προσθέστε την κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. 

 
Για το γλάσο σοκολάτας:

7. φέρτε σε σημείο βρασμού την κρέμα και προσθέστε τη σοκολάτα ΙΟΝ. 
8. Κόψτε το παντεσπάνι σε πάχος 1,5 – 2 cm και σιροπιάστε το. Τοποθετήστε την κρέμα έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια λεία επιφάνεια. 
9. Αφήστε το τράιφλ στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει. Περάστε με το γλάσο σοκολάτας

Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή αυτή την κυρία Οικονόμου!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια :