Μοσχαράκι με κρέμα γάλακτος και ουίσκι

Θα σας ''μεθύσει'' με την γεύση του!!!

Υλικά

μοσχαράκι γάλακτος: 1 κιλό κιλότο, κομμένο σε κύβους 
κρέμα γάλακτος 30% ή 15%: 300ml
μανιτάρια: 200 γρ. κομμένα σε φέτες 
καρότα: 4-5 κομμένα σε ροδέλες 
βούτυρο ή λάδι: 4 κουταλιές της σούπας 
ουίσκι ή κονιάκ: 4 κουταλιές της σούπας 
αλάτι όσο θέλετε 
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο 
κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο 
σκόρδο: 1 σκελίδα, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

1.Βράζετε για 20’ περίπου το κρέας σε δυνατή φωτιά και χύνετε το πρώτο νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο ή το λάδι, προσθέτετε το κρέας, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα σοτάρετε. 

2.Μόλις το κρέας αλλάξει χρώμα, προσθέτετε το ουίσκι ή το κονιάκ, 2 φλιτζάνια νερό περίπου, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 40’ - 45’ περίπου. 

3.Όταν το κρέας μαλακώσει και τα υγρά έχουν σχεδόν εξατμιστεί, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε ελαφρά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 2’ - 3’, ώστε να δέσει η σάλτσα

Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή αυτή την κυρία Οικονόμου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :